Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Πολιτική

Ανακαλύψτε βιβλία πολιτικής στο DOCU. Βιβλία πολιτικής επιστήμης στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά μεταφορικά και δωρεάν αποστολές βιβλίων.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-10 %
Brand: ΑΜΟΛΓΟΣ Συγγραφέας: ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
Το Υπόμνημα για την παρούσα κατάσταση του πολιτισμού στην Ελλάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Αδαμάντιου Κοραή, παρόλο που οι τύχες του δεν επικυρώνουν εντελώς τον παραπάνω χαρακτηρισμό. Αναγνώστηκε από τον ίδιο μπροστά στα μέλη της Société des Observateurs de l’Homme (Εταιρείας των Ανθρω..
12.88€ 14.31€
Χωρίς ΦΠΑ:12.15€
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Συγγραφέας: ΜΠΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το χρονικό ενός εικοσαετούς προσωπικού αγώνα ενάντια στις παθογένειες του Ελληνικού δημοσίου. Μπορεί άραγε μια χώρα να ελπίζει σε έξοδο από το τέλμα παρακμής, όταν: - μεταξύ άλλων, στελέχη του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου της και σύζυγοι αυτών, Διευθυντής πολιτικού κόμματος του Κοινοβουλίου κ..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
ΝΟΕΜΒΡΗΣ '73... ΠΑΤΡΑ
-10 %
Brand: ΤΟ ΔΟΝΤΙ Συγγραφέας: Κώστας Βογιατζής
Το Φοιτητικό Κίνημα, που τόσο μας λείπει σήμερα, υπήρξε μια σημαντική παράμετρος των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Αν περιοριστούμε στην περίοδο από την κατοχή και μετά, θα αναφερθούμε αρχικά σε αυτό που αναπτύσσεται στα χρόνια της αντίστασης, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ κυρίως. ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ
-10 %
Brand: ΡΟΕΣ Συγγραφέας: Han Ryner
Το Μανιφέστο του ατομικισμού είναι μια άριστη εισαγωγή στο έργο του Han Ryner (1861-1938), Γάλλου αναρχικού στοχαστή και λογοτέχνη άγνωστου μέχρι σήμερα στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Σύντομο και περιεκτικό, γραμμένο σε μορφή εσωτερικού διαλόγου, αποκρυσταλλώνει την ουσία της σκέψης του, συμπυκνώνο..
6.30€ 7.00€
Χωρίς ΦΠΑ:5.94€
Η ΤΟΞΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
-10 %
Brand: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Συγγραφέας: ΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η διαδρομή προς την Τοξική Εποχή μας ξεκινά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Οι δημοκρατίες πολλαπλασιάζονται. Σταδιακά όλα στραβώνουν. Οι τοξίνες έχουν δύο εστίες: Η μία αφορά την απόλυτη ανομία της Αμερικής, την καταρράκωση του διεθνούς δικαίου και το ποδοπάτημα των φιλελεύθερων αξιών. Η δ..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
8 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: Δημήτρης Ι. Στρατούλης
Ο ∆ηµήτρης Στρατούλης αναφέρεται στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα που διαδραµατίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο οκτάµηνο του 2015, όπως τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πώς και γιατί έγιναν αυτά, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση µε του..
14.94€ 16.60€
Χωρίς ΦΠΑ:14.09€
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΔΙΑΒΟΛΟ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΟΣΤΠΟΛΙΤΙΚ»
-10 %
Brand: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Συγγραφέας: ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Το ανά χείρας βιβλίο μελετά ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο των ευρωπαϊκών διεθνών σχέσεων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Χρησιμοποιώντας πρωτογενείς πηγές (αρχεία και συνεντεύξεις) από την Ελλάδα, την Ρωσία, την Κύπρο, το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το βιβλίο ανα..
15.30€ 17.00€
Χωρίς ΦΠΑ:14.44€
ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ TA ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
-10 %
Brand: ΑΡΜΟΣ Συγγραφέας: ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ B. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ογδόντα μία ιστορίες του συλλογικού φαντασιακού απαγκιάζουν σε τούτη τη συλλογή μνήμης. Είναι γεννημένες σε χώματα μικρασιάτικα και ειπωμένες στον τόπο τους στην περίοδο 1850-1921, πριν γίνουν πρόσφυγες τα παραμύθια, όταν ακόμα ακούγονταν στα ανταμώματα των μακρινών μας αδερφών, γνωστών και αγνώστων..
15.29€ 16.99€
Χωρίς ΦΠΑ:14.43€
ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ ΤΟΝ 19Ο ΑΙΩΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΣΑΙΝΣΙΜΟΝΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ
-10 %
Brand: IWRITE.GR Συγγραφέας: ΑΣΗΜΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Ο «μακρύς 19ος αιώνας», όπως τον χαρακτήρισε ο Eric Hobsbawm, υπήρξε αιώνας πολιτικών ζυμώσεων και ανακατατάξεων στο σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το πολιτικό status quo υπέστη σημαντικές μεταβολές, είτε αυτές αφορούσαν μορφές ένοπλης πάλης, είτε μέσω αιτημάτων για νέες πολιτικές αλλαγέςΑνάμεσα στα..
10.49€ 11.66€
Χωρίς ΦΠΑ:9.90€
Η ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
-10 %
Brand: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Συγγραφέας: Καραγιάννης Β.
Η μονογραφία «Η Δεσμευτικότητα του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ» επικεντρώνεται, μέσα από την παράθεση σημαντικής νομολογίας του ΔΕΕ, στην εξέταση του ερωτήματος κατά πόσο οι διατάξεις του Χάρτη δεσμεύουν τα κράτη μέλη και τους ιδιώτες. Από τη μια πλευρά, στο βιβλίο ερευνάται ποια είναι η ακρ..
28.14€ 31.27€
Χωρίς ΦΠΑ:26.55€
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α΄: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 1863–1913
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ Συγγραφέας: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ ΑΡΙΣΤΕΑ
Το Ψήφισμα του Έθνους της 1ης Οκτωβρίου 1862 κατήργησε μεν τη βασιλεία του Όθωνα, όχι όμως και τον θεσμό της Βασιλείας. Με τη σύμφωνη γνώμη των Μεγάλων Δυνάμεων, και κυρίως τη συμβολή της Μεγάλης Βρετανίας, η εν Αθήναις των Ελλήνων Συνέλευση ανηγόρευσε στις 6/18 Μαρτίου 1863 παμψηφεί τον πρίγκιπα τη..
17.55€ 19.50€
Χωρίς ΦΠΑ:16.56€
Σοσιαλισμός ή Ελευθερία;
-10 %
Brand: ΚΑΚΤΟΣ Συγγραφέας: ΑΛΕΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
"Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα δεις ότι ο κατάλληλος τίτλος θα ήταν κάτι σαν: «Προς τα Πού Βαδίζουμε; Προς Περισσότερη Ελευθερία ή Προς ένα Ολοκληρωτικό Πολιτικό Σύστημα;» Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η έννοια ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα (όπως φασισμός, κομουνισμός..
14.31€ 15.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.50€
Ο ALTIERO SPINELLI ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
-10 %
Brand: ΓΚΟΝΗ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο ALTIERO SPINELLI ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΚΟΝΗ..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
Ο MACHIAVELLI ΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΡΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
-10 %
Brand: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. Συγγραφέας: ΜΑΚΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Η πολυετής και συστηματική ενασχόλησή μου με τη σκέψη και το έργο του πολίτη της Φλωρεντίας αποτυπώνεται κυρίως στη Μονογραφία μου: Niccolò Machiavelli. Virtù και ερμηνευτικά κάτοπτρα. Σπουδή στη νεοτερική και σύγχρονη πολιτική θεωρία του ρεπουμπλικανισμού (Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2009). Στον ανά χείρας ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
-10 %
Brand: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ Συγγραφέας: ΡΑΒΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) Φ.
Το βιβλίο του δημοσιογράφου (πολιτικού συντάκτη της εφημερίδας το ΒΗΜΑ και σχολιαστή στο ΜΕGA) Άρη Ραβανού είναι μια «ακτινογραφία» της Ηγεσίας σε περιόδους κρίσης. Απευθύνεται στους πολίτες που θέλουν να δουν ποια λάθη έγιναν σε επίπεδο ηγεσίας κατά την διάρκεια μείζονος κρίσης που προκάλεσε και τη..
16.21€ 18.01€
Χωρίς ΦΠΑ:15.29€
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.
Ήταν ορθή η επιλογή της τότε ηγεσίας της χώρας να ρίξει το βάρος της προσπάθειας στη Μικρά Ασία αντί στη Θράκη; Η Συνθήκη των Σεβρών (Αύγουστος 1920) επεδίκασε κατά πλήρη κυριαρχία τη Θράκη στην Ελλάδα, ενώ ως προς τη Σμύρνη και την ενδοχώρα της, ζώνη εκτάσεως 15.000 τ.χλμ., ανέθεσε μόνο πενταετούς ..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ Η ΖΩΗ, Η ΣΚΕΨΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕ
-10 %
Brand: ΓΕΡΜΑΝΟΣ Συγγραφέας: ΣΑΒΟΥΛΙΔΟΥ ΛΕΝΤΑΚΗ ΕΦΗ Α.
Αγωνιστής ιδεολόγος, δήμαρχος και βουλευτής, διανοούμενος και συγγραφέας, απλός, προσηνής και επικοινωνιακός ωστόσο εσωστρεφής και μοναχικός καβαλάρης κατά μία έννοια, ο Ανδρέας Λεντάκης κατέκτησε μια θέση στη νεώτερη ιστορία του τόπου με την εφ’ όλης της ύλης και διάρκειας πλέον των σαράντα ετών πρ..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
-10 %
Brand: ΦΥΛΑΤΟΣ Συγγραφέας: ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Η προσφυγική αποκατάσταση, που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, αποτελεί ένα μοναδικό επίτευγμα του κράτους, το οποίο επηρέασε καταλυτικά την εξέλιξη των πόλεων. Η Φλώρινα, παρά τον σχετικά περιορισμένο αριθμό προσφύγων, συγκριτικά με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις κύριες πό..
16.80€ 18.67€
Χωρίς ΦΠΑ:15.85€
Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ
-10 %
Brand: ANGELUS NOVUS Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο Μακιαβέλι θεωρείται ο θεμελιωτής της νεότερης πολιτικής θεωρίας. Οι περισσότεροι από τους μεγάλους πολιτικούς στοχαστές έχουν μελετήσει ή/και σχολιάσει το έργο του. Πολλοί έχουν επηρεαστεί σημαντικά από αυτό. Η σχετική βιβλιογραφία είναι από τις εκτενέστερες στις ανθρωπιστικές σπουδές. Στη χώρα μα..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
-10 %
Brand: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Συγγραφέας: ΡΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η έκδοση Αστική Δημοκρατία. Εγχειρίδιο επαναστατικής χρήσης είναι ένα πολυεπίπεδα ανατρεπτικό πόνημα που στοχεύει ν’ ανατρέψει την κυρίαρχη περί δημοκρατίας αντίληψη που δόλια καλλιεργούν οι ιδεολόγοι της κυρίαρχης τάξης, με βάση την οποία η δημοκρατία γενικώς και αορίστως αποτελεί τη βέλτιστη και ι..
15.30€ 17.00€
Χωρίς ΦΠΑ:14.44€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 200 (10 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.