Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Πολιτική

Ανακαλύψτε βιβλία πολιτικής στο DOCU. Βιβλία πολιτικής επιστήμης στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά μεταφορικά και δωρεάν αποστολές βιβλίων.

Ο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
-10 %
Brand: ΠΛΗΘΩΡΑ Location: ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Η περίοδος 2015-2021 που αποτυπώνεται στο βιβλίο αποτελεί για την Ελλάδα μία από τις πλέον περίπλοκες, κρίσιμες και ταυτόχρονα σημαντικές περιόδους. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα χύσουν πολύ μελάνι. Αναλαμβάνοντας τον Ιανουάριο του 2015 την Προεδρία του επιστημονικού οργανισμού Ελληνική Εταιρεία Log..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΔΟΜΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
-10 %
Brand: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ Location: ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε και πάλι στο προσκήνιο το καθοριστικό ρόλο και τη σημασία που έχουν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων όχι μόνο σε περίοδο πολέμου αλλά κυρίως σε περίοδο ειρήνης. Από τον κινέζο στρατηγιστή Sun Tzu μέχρι και τον στρατιωτικό θεωρητικό Von Clausewitz ..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
ΡΩΣΙΑ - Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
-10 %
Brand: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Location: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.
Το ξημέρωμα της 24ης Φεβρουαρίου 2022, σηματοδότησε το τέλος του κόσμου που γνωρίσαμε ως αποτέλεσμα της μεταπολεμικής διευθέτησης μετά την ήττα των δυνάμεων του Άξονα από τους Συμμάχους Η Ρωσική Ομοσπονδία κήρυξε τον πόλεμο κατά της γειτονικής, ανεξάρτητης Ουκρανίας, προβάλλοντας έωλα και προσχηματι..
9.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:9.34€
ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ: ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
-10 %
Brand: ΛΙΒΑΝΗ Location: FRANCO FRACASSI
Η απόφαση του Φράνκο Φρακάσι να γράψει αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση του πόσο λίγα µας είναι γνωστά για τον φασισµό και τον ναζισµό, καθώς και από το πόσο ανεπαρκής είναι η συλλογική επίγνωση ότι αυτά τα ιδανικά βρίσκονται ακόµη ανάµεσά µας και ότι η οργάνωση ODESSA (η Μαύρη ?ιεθνή..
16.11€ 17.90€
Χωρίς ΦΠΑ:15.20€
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ - ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
-10 %
Brand: ΛΙΒΑΝΗ Location: ΚΑΤΟΥΝΤΑ ΣΥΛΒΙΑ
Ιστορικό υπόβαθρο, παραχάραξη του ελληνικού πολιτισμού και Συμφωνία των Πρεσπών . Η Μακεδονία είναι µία και ελληνική ή µήπως όχι, σύµφωνα µε τις πρόσφατες δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών και ειδηµόνων; Διαπνέονται οι βόρειοι γείτονές µας από «αλυτρωτισµό»; Πιστεύουν πράγµατι ότι κατάγονται από τον Μέγα..
16.65€ 18.50€
Χωρίς ΦΠΑ:15.71€
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ - ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Location: ΜΑΡΙΑ ΤΟΝΤΟΡΟΒΑ
H συλλογή δοκιμίων της Μαρία Τοντόροβα μας προσκαλεί σε ένα γοητευτικό ερευνητικό ταξίδι στα νεότερα και σύγχρονα Βαλκάνια μέσα από την πραγμάτευση εννοιών και ζητημάτων όπως η νεωτερικότητα και η καθυστέρηση, η εθνική ταυτότητα και οι ετερότητές της, η ιστορική δημογραφία και η κοινωνική δομή, η εμ..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ - Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ
-10 %
Brand: ΕΚΚΡΕΜΕΣ Location: ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΛΛΟΣ
Από το 1847 ο Μαρξ άρχισε να συνειδητοποιεί ότι η ανατροπή του καπιταλισμού, το μείζον πρόταγμα της νιότης του, προϋποθέτει την ορθή κατανόησή του. Κλειδί σε αυτή τη μετάβαση είναι η αλλαγή στάσης του Μαρξ στο status και τη σημασία της αφαίρεσης, τόσο ως τμήματος της επιστημονικής μεθόδου όσο και ως..
11.97€ 13.30€
Χωρίς ΦΠΑ:11.30€
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ 1946-2021
-10 %
Brand: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Location: ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Γι­α­τί μία επι­πλέ­ον προ­σέγ­γι­ση της με­τα­πο­λε­μι­κής πε­ρι­ό­δου επι­κε­ντρω­μέ­νη ιδι­αί­τε­ρα στην Με­τα­πο­λί­τευ­ση και τις με­τέ­πει­τα ανα­πτύ­ξεις της; Σε τι θα μπο­ρού­σε να χρη­σι­μεύ­σει; Σε ό,τι μας αφο­ρά, η χρη­σι­μό­τη­τά της θα μπο­ρού­σε να ανα­γνω­ρι­σθεί σε μια συ­νο­λι­κ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΚΕΛΑΪΔΗΣ (1830-1905)
-10 %
Brand: ΑΣΙΝΗ Location: ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΚΕΛΑΪΔΗΣ (1830-1905), ΑΣΙΝΗ..
22.41€ 24.90€
Χωρίς ΦΠΑ:21.14€
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΙ;
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Location: ΤΖΗµΑΣ ΘΕµΗΣ
Μετά την αποσύνθεση της ΕΣΣ∆, η άρνηση της προοπτικής ενός «αµερικανικού αιώνα» έµοιαζε καταδικασµένη σε αποτυχία, τόσο ως επιστηµονική εκτίµηση όσο και ως πολιτικό πρόταγµα. Ιδίως στην καθ’ ηµάς «∆ύση», οι βεβαιότητες ενός µονοκεντρικού κόσµου, µιας νέας αυτοκρατορίας ήταν κραταιές. Η ελληνική πολι..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ…ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΒΑΣΙΛΕΑ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Location: ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Στο σύντομο αυτό βιβλίο-μανιφέστο ο Λευτέρης Κουσούλης εναντιώνεται στην τάση της εποχής να χτίζει όλη την δημόσια συζήτηση γύρω από το επίκαιρο. Γι αυτόν το επίκαιρο , το στιγμιαίο αποτελεί μια παγίδευση που περίτεχνα περιορίζει την δημόσια συζήτηση. Το προσκήνιο κατακλύζεται από το επίκαιρο και χ..
3.82€ 4.24€
Χωρίς ΦΠΑ:3.60€
ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ: ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, 1920-1974
-10 %
Brand: ΨΗΦΙΔΕΣ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Η αντιπαράθεση της έννοιας της «κοινωνικής τάξης» και της έννοιας του «έθνους» σφράγισε μερικούς από τους πιο σημαντικούς, συμβολικά και ιστορικά, εμφυλίους του πρώτου μισού του 20ού αιώνα: τον ισπανικό, τον κινεζικό και τον ελληνικό. Ανάμεσα στις δυο έννοιες παρεμβαλλόταν συχνά και μια τρίτη, η ένν..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
ΕΛΛΑΣ – ΕΟΚ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - Η ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
-10 %
Brand: ΠΟΙΟΤΗΤΑ Location: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο:τι θα έκαναν οι Ευρωπαίοι -δηλαδή η ΕΟΚ- αν η Ελλάδα, όντας μέλος, δεχόταν τουρκική επίθεση; Κάποιοι στην Αθήνα, τη δεκαετία του 1970, είχαν την απάντηση εύκολη: «Εάν ένα από τα μέλη της Κοινότητας επρόκειτο να υποστεί έξωθεν επίθεση, τα υπόλοιπα θα κινητοποιούντο υπέρ αυτού..
18.00€ 20.00€
Χωρίς ΦΠΑ:16.98€
COVID-19 ΚΑΙ Η «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
-10 %
Brand: ΕΥΡΑΣΙΑ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Τις τελευταίες δεκαετίες τα υγειονομικά ζητήματα απασχολούν ολοένα και περισσότερο την ατζέντα της διεθνούς διακυβέρνησης, καθώς τα κράτη δείχνουν ένα αυξημένο ενδιαφέρον και επενδύουν περισσότερο στην υγεία προκειμένου να προωθήσουν και να στηρίξουν οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες. Η Πανδημία CO..
15.75€ 17.50€
Χωρίς ΦΠΑ:14.86€
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΔΕΩΝ:ΤΖΟΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΜΙΛ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Location: PEART J. SANDRA
Ο Τζον Στιούαρτ Μιλ (1806-1873) είναι, ίσως, ο μεγαλύτερος φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής φιλόσοφος. Με πνεύμα χαρισματικό και φωτεινό, έδωσε μάχη για να καταργηθεί η δουλεία, να θεσπιστεί το δικαίωμα ψήφου και ιδιοκτησίας στις γυναίκες, να ακούγονται οι φωνές των μειονοτήτων όταν καταπιέζονται από την..
11.69€ 12.99€
Χωρίς ΦΠΑ:11.03€
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΔΕΩΝ: ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΟΖΙΚ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Location: AEON J. SKOBLE
Ο Ρόμπερτ Νόζικ (1938-2002), καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, είναι διάσημος για τη συμβολή του στην πολιτική φιλοσοφία. Το βιβλίο του Anarchy, State, and Utopia (Αναρχία, κράτος και ουτοπία), βοήθησε στη θεμελίωση του ελευθερισμού (libertarianism) ως βιώσιμης εναλλακτικής λύσης ..
8.09€ 8.99€
Χωρίς ΦΠΑ:7.63€
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΟΚΙΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Οι Μετασχηματισμοί της Ευρώπης είναι το κεντρικό θέμα αυτού του συλλογικού έργου, το οποίο φέρνει σε επαφή κορυφαίους πανεπιστημιακούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Με τις γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες να μετατοπίζονται, τη βιωσιμότητα του δυτικού οικονομ..
23.85€ 26.50€
Χωρίς ΦΠΑ:22.50€
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - Ο ΕΥΡΑΣΙΑΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
-10 %
Brand: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Location: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.
Η αμ­φι­τα­λά­ντευ­ση με­τα­ξύ Δύ­σης και Ανα­το­λής, αυτή η μοι­ραία προ­πα­το­ρι­κή αμαρ­τία του ρω­σι­κού πο­λι­τι­σμού, αυτό το προ­αι­ώ­νιο εμπό­διο για την ομα­λή προ­σέγ­γι­ση της άλ­λης πλευ­ράς από τη Ρω­σία, λύ­θη­κε ορι­στι­κά με την υι­ο­θέ­τη­ση της επι­λο­γής της ευρα­σι­α­νι­κής προ­ο..
7.20€ 8.00€
Χωρίς ΦΠΑ:6.80€
ΟΙ ΑΞΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ
-10 %
Brand: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ Location: ΒΑΣΣΗΣ ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ
Ο Λαοκράτης Βάσσης έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού του έργου στη θεώρηση του Πολιτιστικού μας Προβλήματος. Που το αντιμετωπίζει, υπό την έννοια της πολύ βαθιάς πνευματικής, ηθικής, αξιακής και ταυτοτικής εντέλει κρίσης, ως το μέγα «πρόβλημά» μας, «πρόβλημα των προβλημάτων» μας, κο..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
ΟΥΤΟΠΙΑ
-10 %
Brand: ΟΞΥ Location: MORE THOMAS
Ο διάσημος μύθος της Ουτοπίας, που γράφτηκε από τον Τόμας Μορ στις αρχές του 16ου αιώνα και έκτοτε δεν έχει πάψει να γοητεύει και προκαλεί το ενδιαφέρον, καταπιάνεται με το αιώνιο φιλοσοφικό ζήτημα της ιδανικής πολιτείας. Ο Μορ ενσωματώνει στο όραμά του για την ιδεώδη κοινωνία στοιχεία από τον Πλάτω..
9.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:9.34€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 179 (9 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.