Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 45€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Κοινωνιολογία - Ανθρωπολογία

Βιβλία με θέματα κοινωνιολογίας και ανθρωπολογίας, επιλέξτε στο βιβλιοπωλείο Docu.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΗΔΥΕΠΕΙΑ Συγγραφέας: ΤΡΙΠΟΛΙΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Η πολλαπλή κρίση που βιώνουμε σήμερα σε όλα τα επίπεδά της ζωής είναι τραυματισμός με βάθος απύθμενο. Μία γάγγραινα υγειονομική, κοινωνικοπολιτική, οικονομική, ενδο-οικογενειακή, ή διαπροσωπική που τρέφεται με τον διχασμό, το μίσος, την άγνοια αλλά και τον πόνο. Γλιστρά στις ραφές των όμορφων κυριακ..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
-10 %
Brand: ΔΙΟΝ Συγγραφέας: ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Όλοι συμφωνούν πως η ελευθερία της συνείδησης είναι το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό. Όμως, πόσο ελεύθεροι είμαστε στην πραγματικότητα; Κατά πόσο οι επιλογές που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας αλλά και ολόκληρης της ανθρώπινης κοινωνίας είναι πράγματι δικές μας; Από την απαρχή της Ιστορίας κύριος στό..
28.62€ 31.80€
Χωρίς ΦΠΑ:27.00€
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ,,, - ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ;
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη συνδέεται με την προσδοκία της εκτόξευσης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, και φέρεται να κατέχει τα κλειδιά για την εκθετική πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας. Ο «παρο­ξυσμός αισιοδοξίας» για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται όμως και από έντονους προβληματισμούς για τους όρους, τα ό..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΕΦΕΛΗ
H αίσθηση της αντιλαμβανόμενης οντότητας εκφράστηκε επίσης μέσω επαγγελματικών στρατηγικών που έγιναν κοινές και κανονιστικές. Οι καθαρίστριες δόμησαν στρατηγικές για την αναδιάρθρωση των εντυπώσεων. Επαναπροσδιόρισαν τη κηλιδωμένη εργασία τους με καταφατικούς όρους, αναδεικνύοντας τη συνοχή της ομά..
18.13€ 20.14€
Χωρίς ΦΠΑ:17.10€
SAPIENS 3 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ»
-10 %
Brand: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑ Συγγραφέας: ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ
Ενώ ταλανιζόμαστε από τις σύγχρονες «Δέκα πληγές του Φαραώ» που απειλούν να αλλάξουν τον κόσμο μας, μια αλληλουχία νέων γεγονότων –από την τεχνητή νοημοσύνη έως την ιατρική επανάσταση– επιταχύνουν την Ιστορία προς μιαν «Άλλη Εποχή», τόσο ριζικών αλλαγών, που αναπροσδιορίζουν την ίδια την υπόσταση το..
18.00€ 20.00€
Χωρίς ΦΠΑ:16.98€
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στρατευμένος στις ιδέες του και διανοούμενος με διακριτή δημόσια δράση, ο Στέφανος Πεσμαζόγλου υπήρξε ταυτόχρονα ερευνητής, συγγραφέας και δάσκαλος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επί είκοσι επτά έτη. Διεκδικώντας τη δική του ρωγμή στις επιβεβλημένες κανονικότητες, βιώνοντας ως υπαρξιακή πρόκληση την επιτά..
23.99€ 26.66€
Χωρίς ΦΠΑ:22.64€
Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2020
-10 %
Brand: ΙΚΑΡΟΣ Συγγραφέας: ROSS ALEC
Οι εταιρείες —καλώς ή κακώς— διαμορφώνουν την καθημερινή μας ζωή για περισσότερο από δύο αιώνες. Όλα ξεκίνησαν με τη Βιομηχανική Επανάσταση. Στη συνέχεια τα κράτη προσπάθησαν να ελέγξουν την αυξανόμενη επιρροή των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών, ενώ οι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν τους ηγέτες..
19.80€ 22.00€
Χωρίς ΦΠΑ:18.68€
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΔΥΟ ΑΙΩΝΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το παρόν αφιέρωμα αποτελεί δείγμα αναγνώρισης, εκτίμησης και φιλίας στον συνάδελφο και δάσκαλο Αντώνη Α. Παπαρίζο, για την συνολική πορεία και συνεισφορά του στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Σαράντα πέντε διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί και ερευνητές καταθέτουν πρωτότυπες εργασίες σε ζητήματα αιχμής του σύ..
47.70€ 53.00€
Χωρίς ΦΠΑ:45.00€
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Συγγραφέας: ΦΑΦΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
Μαρτυρίες - Ένα μωσαϊκό της κοινωνικής ιστορίας του τόπου μας στα τελευταία εκατό και πλέον χρόνια, μέσα από μαρτυρίες, φωτογραφίες, σκίτσα, ημερολόγια, αποκόμματα από εφημερίδες, επιστημονικά άρθρα, λογοτεχνικά κείμενα. Κορίτσια στις παρυφές της κοινωνίας. Στο περιθώριο. Συχνά «εν κινδύνω». Κάποιες..
19.00€ 21.12€
Χωρίς ΦΠΑ:17.93€
ΑΝΤΙ-ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΑΝΤΙ-ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΠΟΣ..
24.30€ 27.00€
Χωρίς ΦΠΑ:22.92€
Η ΕΜΠΛΑΙΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: HEALY KAREN
Οι κοινωνικοί λειτουργοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καλούνται καθηµερινά να εφαρµόσουν µε έναν αποτελεσµατικό τρόπο τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε ποικίλα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής εργασίας, τα οποία ως επί το πλείστον χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα. Το βιβλίο της Karen..
22.59€ 25.10€
Χωρίς ΦΠΑ:21.31€
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
-10 %
Brand: ΑΡΜΟΣ Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την ιδέα της προόδου με την αέναη οικονομική ανάπτυξη και την απεριόριστη εξέλιξη των τεχνικών σταδίων. Πρόοδος θεωρείται οτιδήποτε σχετίζεται με τα ανεξάντλητα όρια της πλησμονής και της ευφορίας, οτιδήποτε δημιουργεί ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη και προωθεί τις ..
17.99€ 19.99€
Χωρίς ΦΠΑ:16.97€
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Το βιβλίο αυτό, αφιερωµένο στην οµότιµη καθηγήτρια Μαρία Πετµεζίδου, αποτελεί µια συλλογή κειµένων εστιασµένων στη διερεύνηση και ανάλυση κρίσιµων και επίκαιρων ζητηµάτων Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνικής Πολιτικής που απασχολούν τον σύγχρονο δηµόσιο και ακαδηµαϊκό διάλογο. Οι ενότητες του βιβλίου σ..
22.58€ 25.09€
Χωρίς ΦΠΑ:21.30€
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ
-10 %
Brand: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Συγγραφέας: Nassim Nicholas Taleb
«Πριν από την ανακάλυψη της Αυστραλίας, στον Παλαιό Κόσμο ήταν πεπεισμένοι ότι όλοι οι κύκνοι ήταν λευκοί, μια πεποίθηση εδραιωμένη, καθώς την επιβεβαίωναν και τα εμπειρικά τεκμήρια. Η πρώτη φορά που είδαν έναν μαύρο κύκνο θα πρέπει να αποτέλεσε ενδιαφέρουσα έκπληξη για κάμποσους ορνιθολόγους (και ά..
24.93€ 27.70€
Χωρίς ΦΠΑ:23.52€
ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ;
-10 %
Brand: ΠΟΛΙΣ Συγγραφέας: LACROIX JUSTINE
Τα ανθρώπινα δικαιώματα εξομοιώνονται συχνά, από τους επικριτές τους, με εκείνο το είδος πολιτικής ορθότητας που υποτίθεται ότι οδηγεί στη διανοητική οκνηρία. Οι ατομικές ελευθερίες θεωρούνται υπεύθυνες για τη διάσπαση των κοινωνικών δεσμών, την επικράτηση της αγένειας στον δημόσιο χώρο, την κυριαρχ..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
ΤΟ ΠΡΕΚΑΡΙΑΤΟ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: STANDING GUY
Κάθε πορεία προς τα εμπρός καθοδηγείται από τα συμφέροντα της νέας μαζικής τάξης, όχι της μαζικής τάξης του χθες. Και κάθε μεταμόρφωση είναι οπλισμένη με ένα νέο λεξιλόγιο, μια νέα αφήγηση και μια νέα μαεστρία...
16.10€ 17.89€
Χωρίς ΦΠΑ:15.19€
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
-10 %
Brand: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Συγγραφέας: ODED GALOR
Ένα ριζοσπαστικό μανιφέστο για την ανθρώπινη πρόοδο που ξαφνιάζει με την αισιοδοξία του. Η επιτομή του έργου ζωής ενός κορυφαίου διανοητή, μια καινοτόμος προσέγγιση της δύναμης της πολυπολιτισμικότητας, αλλά και της δυνατότητάς μας να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή...
17.91€ 19.90€
Χωρίς ΦΠΑ:16.89€
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ. Μια μυσταγωγική ξενάγηση
-10 %
Brand: ΚΕΔΡΟΣ Συγγραφέας: ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
Τα γεννητικά μας όργανα, μια άγνωστη χώρα. Eστία της θηλυκότητάς μας, κρυμμένη ανάμεσα στα πόδια και βαθιά στην κοιλιά μας, συχνά άγνωστη και απρόσιτη ακόμα και σε μας τις ίδιες. Ειδικά τα εξωτερικά σεξουαλικά μας όργανα άραγε πόσες τα έχουμε κοιτάξει στον καθρέφτη; Ανεξερεύνητα και χωρίς όνομα, συχ..
14.94€ 16.60€
Χωρίς ΦΠΑ:14.09€
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΗΣ
Η έκφραση «ελευθερία των ορίων» ενέχει, εκ πρώτης όψεως, μια αντίφαση: Πώς είναι δυνατόν την ελευθερία μας να την εγγυώνται τα όρια που εμείς οι ίδιοι θέτουμε σ’ αυτήν; Στο πλαίσιο της κυρίαρχης κουλτούρας της εποχής μας, που πρεσβεύει την αέναη οικονομική ανάπτυξη και βλέπει τη μεγέθυνση και τη γιγ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
-10 %
Brand: ΤΖΙΟΛΑ Συγγραφέας: WEISS GREGORY L.
Περιέχει: Σύντομη εισαγωγή στην κοινωνιολογία της υγείας, της θεραπείας και της ασθένειας - Η ανάπτυξη της επιστημονικής ιατρικής - Κοινωνική επιδημιολογία - Κοινωνία, ασθένειες και παθήσεις - Κοινωνικό άγχος - Συμπεριφορά υγείας - Αντιμετώπιση Ασθένειας και Αναπηρίας - Οι γιατροί και το επάγγελμα τ..
35.26€ 39.18€
Χωρίς ΦΠΑ:33.26€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 108 (6 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.