Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 30€ | BOX NOW Lockers
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Κοινωνιολογία - Ανθρωπολογία

Βιβλία με θέματα κοινωνιολογίας και ανθρωπολογίας, επιλέξτε στο βιβλιοπωλείο Docu.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ - ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (1783 - 1941)
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η παρούσα μελέτη επιδιώκει αφενός να φωτίσει ορισμένα βασικά σημεία της διαδικασίας (προ)τυποποίησης και γλωσσικού προγραμματισμού της νέας ελληνικής στα συμφραζόμενα της κοινωνικής διγλωσ­σίας (diglossia), ενός φαινομένου (παρά την κρατούσα άποψη) εντέλει αποκλειστικά συνυφασμένου με την ίδρυση και..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 2η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Συγγραφέας: ΤΟΡΠΟΥΖΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Αυτό το βιβλίο επιχειρεί να συμβάλει στις μάχες για τα δικαιώματα και την συνολική απελευθέρωση από τη σεξιστική καταπίεση δίνοντας απαντήσεις από τη σκοπιά του επαναστατικού μαρξισμού και υποστηρίζοντας σαν θεμελιώδη θέση ότι μόνο ένα μαζικό, ενωτικό και δραστήριο κίνημα συνολικής απελευθέρωσης είν..
9.54€ 10.60€
Χωρίς ΦΠΑ:9.00€
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ O ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
-10 %
Brand: HISTORICAL QUEST Συγγραφέας: MONTANARI MASSIMO
Ο μύθος της καταγωγής είναι αυτός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μαγικό σημείο στην ιστορία όπου όλα παίρνουν μορφή, όλα ξεκινούν και όλα εξηγούνται. Το σημείο όπου κρύβεται το βαθύ μυστικό της ταυτότητάς μας. Όμως γιατί εκείνος της καταγωγής είναι μόνο ένας μύθος; Στην πραγματικότητα, ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο συλλογικός τόμος του ΚΕΠΠ «Στη Δίνη των Κρίσεων» επιχειρεί μια οριζόντια ανάλυση των «πολλαπλών κρίσεων» που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από την αρχή αυτού του αιώνα. Οι κρίσεις είναι συνδυαστικό αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, τεχνολογικών αλλαγών, γεωοικονομικών φαινομένων καθώς και πολιτικών μ..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΖΩΉΣ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: SHUBIN NEIL
Η πρόοδος της επιστήμης συμβάλλει στο να απαντηθούν βασικά ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη: Είναι η παρουσία μας σε τούτο τον πλανήτη αποτέλεσμα τύχης; Ή μήπως η πορεία που μας έφερε εδώ ήταν αναπόφευκτη; Πώς προέκυψαν οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της ζωής; Και, σε επίπεδο DNA, ποιος συνδυασμό..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: POSTMAN NEIL
...Τον Όργουελ τον φόβιζαν οι άνθρωποι που θα απαγόρευαν τα βιβλία. Τον Χάξλεϊ τον φόβιζε το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε λόγος να απαγορευτεί ένα βιβλίο γιατί δεν θα βρισκόταν άνθρωπος πρόθυμος να διαβάσει. Ο Όργουελ φοβόταν εκείνους που θα μας στερούσαν την πληροφόρηση. Ο Χάξλεϊ φοβόταν εκείνους που ..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ Η ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
-10 %
Brand: ΠΟΛΙΣ Συγγραφέας: FOESSEL MICHAËL
Μπορούμε άραγε, σε έναν άδικο κόσμο, να απολαμβάνουμε χωρίς να γινόμαστε συνεργοί στην αδικία; Μήπως οι κάθε λογής ηδονές μας –ερωτικές, γευστικές, εορταστικές–, διαμορφωμένες σε μεγάλο βαθμό από τον σύγχρονο καπιταλισμό, έρχονται σε αντίθεση με τις νέες πολιτικές διεκδικήσεις –άρνηση της πατριαρχικ..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
ΜΕΛΕΣΙΝ. ΜΗΤΙΣ-ΜΙΤΩΣΗ Η ΨΥΧΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΩΣ BΙΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ - THE SOUL WON AND LOST: ARTIFICIAL INTELLIGENCE AS A BIOPHILOSOPHICAL PROJECT
-10 %
Brand: ΦΥΛΑΤΟΣ Συγγραφέας: ΚΟΡΕΞΕΝΙΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ι.
Πρωτότυπη Διεθνή Διεπιστημονική Δια-Τριβή σε Αρχαίες Γραφές – Εικαστικές Τέχνες – Πετρογλυφικά – Νομίσματα Πρωτότυπο. Ερευνητικό έργο στην Ιατρική και Βιοϊατρική Τεχνολογία. Θεμελιακός Κανόνας στη Φύση, στην Επιστήμη, στην Τέχνη 64.000 π.Χ. Περιλαμβάνει πραγματικά γεγονότα...
19.80€ 22.00€
Χωρίς ΦΠΑ:18.68€
(ΔΕΝ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Συγγραφέας: ΕLSON LEAH
Το (Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις… στην επιστήμη γεννήθηκε με αφορμή τη δημοφιλή σειρά της Leah Elson 60 Seconds of Science, όπου οι φανατικοί της ακόλουθοι προτείνουν θέματα στα οποία πρέπει να απαντήσει μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα. Η συγγραφέας απαντά σε αυτό το γεμάτο χιούμορ πρώτο βιβλίο της σε ..
14.85€ 16.50€
Χωρίς ΦΠΑ:14.01€
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Συγγραφέας: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ
Πόσοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είχε πυρηνικές επιδιώξεις κατά τον 20ό αιώνα; Και άραγε πόσο ρεαλιστικές ήταν αυτές; Πώς σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει η χώρα την ατομική ενέργεια; Ποια ήταν τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν σε αυτό το εγχείρημα; Ποιοι ξένοι ενδιαφέρθηκαν να γίνουν οι επίλεκτοι συνεργάτες της; ..
17.10€ 19.00€
Χωρίς ΦΠΑ:16.13€
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ (ΕΠΑΝΑ)ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΑΡΧΕΓΟΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο ανά χείρας συλλογικός τόμος αποτελείται από 30 κείμενα τα οποία θεματικά καλύπτουν τομείς όπως θεολογία, φιλοσοφία, ψυχολογία, ιατρική, κοινωνιολογία, νομική, λογοτεχνία και παιδαγωγική. Ως βασικό στόχο έχει τον σχολιασμό και την ανάλυση ορισμένων εκ των θεμελιωδών ζητημάτων τα οποία αφορούν το γε..
28.80€ 32.00€
Χωρίς ΦΠΑ:27.17€
ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ;
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: HAGE GHASSAN
Η οικολογική κρίση είναι η πλέον σαρωτική που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα και οι συνέπειές της διαποτίζουν κάθε τομέα της ζωής. Αυτό το διεισδυτικό βιβλίο εξετάζει τη σχέση της με την Ισλαμοφοβία, η οποία αποτελεί στις μέρες μας τη δεσπόζουσα μορφή ρατσισμού, επιχειρώντας να καταδείξει την..
7.20€ 8.00€
Χωρίς ΦΠΑ:6.80€
ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ… ΙΔΙΑ ΚΡΙΣΗ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
-10 %
Brand: ΑΣΙΝΗ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ποιες είναι οι κοινές εμπειρίες της κρίσης του 21ου αιώνα σε δύο χώρες του ευρωπαϊκού νότου; Πόσο μοιάζουν άραγε η Ελλάδα και η Ιταλία; Και πώς γίνεται κατανοητή η έννοια «κρίση» από τις κοινωνίες αλλά και από τις διαφορετικές επιστήμες του ανθρώπου και της κοινωνίας; Τα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να ..
19.80€ 22.00€
Χωρίς ΦΠΑ:18.68€
ΕΜΦΥΛΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΜΠΟΥΝΑ-ΒΑΙΛΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Η προσέγγιση του χώρου εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προβληματισμό, ιδιαίτερα η σκοπιά του φύλου και χώρος, το αντικείμενο αυτό μελέτης εξετάζεται μέσα από διαφορετικούς όρους σε σχέση με αυτούς που καθόριζαν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Στο παρόν βιβλ..
6.68€ 7.42€
Χωρίς ΦΠΑ:6.30€
ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: ARNETT JEFFREY JENSEN
Ο Jeffrey Arnett, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Clark των ΗΠΑ, είναι γνωστός στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα για την εισαγωγή του όρου «αναδυόμενη ενηλικίωση» (“emerging adulthood”) ήδη από το 2000. Ο όρος αυτός προτάθηκε από τον ίδιο προκειμένου να περιγράψει τις αλλαγές και τις προκλήσεις της πε..
63.00€ 70.00€
Χωρίς ΦΠΑ:59.44€
Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟΣ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: MERCHANT CAROLYN
Το βιβλίο αποτελεί μια διεισδυτική και ταυτόχρονα συνοπτική και ευανάγνωστη ξενάγηση στο πεδίο των Περιβαλλοντικών Ανθρωπιστικών Επιστημών (Environmental Humanities). Με πλαίσιο αναφοράς την έννοια του ανθρωπόκαινου και την πραγματικότητα που εκπροσωπεί, το βιβλίο ξεδιπλώνει τη θεωρητική ματιά και τ..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: ROBSON COLIN
Το βιβλίο Η έρευνα του πραγματικού κόσμου μάς προσφέρει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου. Συνδυάζει υλικό και προσεγγίσεις από διαφορετικά πεδία των κοινωνικών επιστημών και αξιοποιεί τις προσεγγίσεις ποιοτικής και ποσοτικής μεθοδολογίας,..
40.50€ 45.00€
Χωρίς ΦΠΑ:38.21€
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΒΑΣΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: CRISP RICHARD J.
Το βιβλίο αυτό μεταφέρει την κοινωνική ψυχολογία κοντά στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, αναλύοντας όλα τα κομβικής σημασίας θέματα που την έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα. Υπερασπίζεται και αντικρούει όσα συχνά υποστηρίζονται, ότι δηλαδή η κοινωνική ψυχολογία «δεν πραγματεύεται τα εμφανιζό..
45.00€ 50.00€
Χωρίς ΦΠΑ:42.45€
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
-10 %
Brand: GUTENBERG Συγγραφέας: NETTLETON SARAH
Η Κοινωνιολογία της υγείας και της ασθένειας της Sarah Nettleton έχει αποδειχθεί ένα πολύ δημοφιλές εγχειρίδιο τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους ακαδημαϊκούς. Επιμελώς αναθεωρημένη και πλήρως ενημερωμένη, η παρούσα έκδοση θα αποδειχθεί ανεκτίμητη για όποιον αναζητά μια σαφή και συνάμα ενδιαφέρ..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
ΜΙΚΡΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στο απέραντο τοπίο της συλλογικής μνήμης οι διαδρομές που χαράσσουν οι ερευνητές είναι μικρές και περατές, διανοίγουν, όμως, προοπτικές για νέες έρευνες. Το βιβλίο Μικρές ερευνητικές διαδρομές στην συλλογική μνήμη. Αναδομήσεις και αναθεωρήσεις περιέχει κείμενα που συμπυκνώνουν τις διαφορετικές θεωρή..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 164 (9 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.