Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 45€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Αρχαία Ιστορία

Βρείτε βιβλία αρχαίας ιστορίας online στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά΄ μεταφορικά και δωρεάν αποστολή βιβλίων.

ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Οι πόλεις της ελληνορωμαϊκής οικουμένης πάλλονταν από θεάματα που κατέκλυζαν τον δημόσιο χώρο. Θρησκευτικές πανηγύρεις, θεατρικές παραστάσεις, θρίαμβοι, αρματοδρομίες, κηδείες, μουσικά δρώμενα, εκτελέσεις, αγώνες, μονομαχίες, θηριομαχίες, ακροβατικά, συνδιαμόρφωναν τον αστικό βίο προς τέρψη και απόλ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ… ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΔΩ
-10 %
Brand: KEY BOOKS Συγγραφέας: Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας
Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Παπακώστα (aka Archaeostoryteller) είναι ένα ταξίδι που σαν roller coaster πετάγεται από τη μια άκρη της αρχαιότητας στην άλλη. Οι εβδομήντα εννιά ιστορίες που απλώνονται στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μία συναρπαστική εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων. Κάθε κεφ..
15.93€ 17.70€
Χωρίς ΦΠΑ:15.03€
ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ ΟΜΗΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΔΕΙΝΟΙ ΠΛΟΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
-10 %
Brand: ΠΕΔΙΟ Συγγραφέας: ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Κι αν έχουμε ταξιδέψει μαζί με τον Οδυσσέα πάνω στο καράβι του! Στη φαντασία μας, βέβαια, μόνο! Διότι η Μεσόγειος, μέχρι πρόσφατα, κρατούσε στον βυθό της, απρόσιτα για μας, τα ναυαγισμένα σκαριά. Ποια είναι όμως η ιστορική πραγματικότητα; Πώς ήταν τα πλοία των Μυκηναίων και των ομηρικών ηρώων; Για π..
29.70€ 33.00€
Χωρίς ΦΠΑ:28.02€
Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ Ευφάνταστες και παράδοξες ιστορίες από την ελληνική αρχαιότητα
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: Δέσποινα Ιωσήφ Μαρώ Τριανταφύλλου
Οι αρχαίοι Έλληνες έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα παράδοξα και παράξενα συνέβαιναν στον κόσμο. Συχνά έπλαθαν και με τη φαντασία τους ιστορίες με αλλόκοτο ή τερατώδες περιεχόμενο. Η μυθολογία τους άλλωστε ήταν βασίλειο αξιοθαύμαστων καταστάσεων και συμβάντων, που παραβίαζαν τους φυσικούς νόμους κ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΔΙΟΝ Συγγραφέας: ΦΙΝΕΑΣ
Ο Έλληνας Άνθρωπος ανέκαθεν υπήρξεν ευλαβής αλλά ουδέποτε υπήρξε θεόδουλος. Ποτέ δεν εννόησε το θείον ως ένα σύνολο τρομακτικών και φοβερών όντων που παρακολουθούν αδιάκριτα τη ζωή του. Ο Αρχαίος Έλληνας τιμά τους Θεούς με θυμιάματα, θυσίες, προσφορές ανθέων, στεφάνων, γλυκισμάτων και ποτών. Συνουσι..
10.49€ 11.66€
Χωρίς ΦΠΑ:9.90€
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ 2η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΔΙΟΝ Συγγραφέας: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Η μυθολογία είναι η ιστορία των προ της σημερινής γέννησης των Ελλήνων (Αριστοτέλης). Η Ελληνική ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί για να διορθωθεί και να γραφούν τα πραγματικά γεγονότα, της πάνω από 25.000 χρόνια πορείας της ελληνικής φυλής...
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ.
Ποιοι ήταν οι µεγάλοι διανοητές που συνέβαλαν στη δηµιουργία και ανάπτυξη των Θετικών Επιστηµών και της Τεχνολογίας στην Αρχαία Ελλάδα; Ποια ήταν η κύρια συµβολή τους; Η παρούσα µελέτη µας επιτρέπει να γνωρίσουµε πάνω από 300 πρωταγωνιστές της αρχαίας ελληνικής επιστήµης και τεχνολογίας (εκ των οποί..
36.00€ 40.00€
Χωρίς ΦΠΑ:33.97€
ΜΙΚΡΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
-10 %
Brand: ΑΙΩΡΑ Συγγραφέας: ROQUES - TESSON JEANNE
Έκλεβαν την εφορία οι αρχαίοι Έλληνες; Τι έκαναν για την εμφάνιση και τη διατροφή τους; Υπήρχαν άστεγοι στους δρόμους; Σε ποια ηλικία παντρεύονταν τα κορίτσια; Τι ονόμαζαν «εργαστήριον»; Ποια ταβέρνα της αρχαίας Αθήνας είχε το καλύτερο κρασί; Γιατί ο Περικλής είχε το παρατσούκλι Σχινοκέφαλος; Πώς ξέ..
11.70€ 13.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.03€
ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
-10 %
Brand: ΑΡΧΥΤΑΣ Συγγραφέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΣΑΙΑΣ Ι.
Ο Μεγαλέξανδρος υπήρξε στην ιστορία ένας και μοναδικός, ένας Μεγαλέξανδρος που ήταν άνθρωπος και μετουσιώθηκε σε ημίθεο, ένας Μεγαλέξανδρος που είχε και τα καλά του και τα κακά του, ένας Μεγαλέξανδρος που αγάπησε και μίσησε, αλλά που αγαπήθηκε στην εποχή του και από φίλους και από εχθρούς! Όποιον χα..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Συγγραφέας: ΜΠΕΤΣΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η μελέτη αυτή ερευνά τον πολιτικό λόγο των αρχαίων Ελλήνων· με άλλα λόγια, έχει ως αφετηριακό γνωστικό της αντικείμενο τον αρχαιοελληνικό λόγο για την πόλη, τον πολίτη και το πολίτευμα, για την πολιτική, τον πολιτικό και το πολιτικό. Πρωτογενές υλικό αναφοράς της είναι τα πολλά σωζόμενα κείμενα των ..
21.60€ 24.00€
Χωρίς ΦΠΑ:20.38€
ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ
-10 %
Brand: ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Συγγραφέας: ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος είναι μια περιπέτεια που συγκλόνισε και εν πολλοίς σφράγισε την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Πολεμικά γεγονότα διαδέχονται τις πολιτικές αποφάσεις και αντίστροφα, συνθέτοντας ένα πολύπλοκο ιστορικό πλαίσιο. Σε όλη αυτήν την εναγώνια προσπάθεια επικράτησης μεταξύ Αθήνας και ..
8.82€ 9.81€
Χωρίς ΦΠΑ:8.33€
Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ -ΚΛΙΜΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
-10 %
Brand: 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Συγγραφέας: HARPER KYLE
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια νέα, μνημειώδη εξιστόρηση ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία: της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η μοίρα της Ρώμης είναι η πρώτη μελέτη η οποία εξετάζει τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξαν η κλιματική αλλαγή, οι λοιμώδεις νόσοι και οι πανδημίες στ..
26.71€ 29.68€
Χωρίς ΦΠΑ:25.20€
ΑΘΗΝΑ. Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΔΡΙΑΝΟ
-10 %
Brand: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Συγγραφέας: WORTHINGTON IAN
Μια επική αφήγηση έξι αιώνων αθηναϊκής ιστορίας, από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως τον 2ο αιώνα μ.Χ. Η εξέλιξη της πόλης και το αποτύπωμά της στον ελληνιστικό και τον ρωμαϊκό κόσμο. Αυτό το βιβλίο αφορά μια μακρά περίοδο της ιστορίας της Αθήνας που θεωρείται συνήθως αλλά λανθασμένα εποχή παρακμής και πτώσης..
19.98€ 22.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.85€
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
-10 %
Brand: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ Συγγραφέας: ΡΑΝΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Τ.
Η ανάκληση γεγονότων του παρελθόντος μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο εφόδιο για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας του μέλλοντος και ενδεχομένως πρόβλεψη της εξέλιξης των πραγμάτων. Η αβεβαιότητα αυτή αγγίζει και το ζήτημα του μέλλοντος της δημοκρατίας στον κόσμο. Ίσως λοιπόν δικαιολογημένα καταγίνεται ..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ 150-750 Μ.Χ. Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Συγγραφέας: BROWN PETER ROBERT LAMONT
Το βιβλίο αυτό είναι μια μελέτη κοινωνικών και πολιτιστικών μεταβολών. Ευελπιστώ ότι ο αναγνώστης, τελειώνοντάς το, θα έχει ως ένα βαθμό κατανοήσει πώς, και ίσως γιατί, ο κόσμος της ύστερης αρχαιότητας (από το 200 μ.Χ. μέχρι το 700 περίπου) έφτασε να διακριθεί από τον «κλασικό» πολιτισμό, και πώς οι..
19.17€ 21.30€
Χωρίς ΦΠΑ:18.08€
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
-10 %
Brand: ΑΡΧΥΤΑΣ Συγγραφέας: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ.
Το βράδυ της 10ης Ιουνίου του 323 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος άφησε ξαφνικά και απροσδόκητα την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα και ο υπόλοιπος κόσμος… κράτησε τη δική του. Ο θάνατός του υπήρξε σημείο καμπής στην παγκόσμια ιστορία, με την αυτοκρατορία του να βυθίζεται σε περιδίνηση λόγω της έλλειψης εν..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Α'ΤΟΜΟΣ ΒΙΒΛΙΑ Α, Β, Γ
-10 %
"Designed to act as an antidote to the intensity of the 24-hour news cycle, What a Wonderful World is a collection of 100 good news stories of positivity, progress and hope. It's hard to escape bad news. Even when we retreat to the private sanctuary of our bedrooms, we tak..
23.74€ 26.37€
Χωρίς ΦΠΑ:22.39€
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β'ΤΟΜΟΣ ΒΙΒΛΙΑ Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η
-10 %
"Designed to act as an antidote to the intensity of the 24-hour news cycle, What a Wonderful World is a collection of 100 good news stories of positivity, progress and hope. It's hard to escape bad news. Even when we retreat to the private sanctuary of our bedrooms, we tak..
30.15€ 33.50€
Χωρίς ΦΠΑ:28.44€
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει στον φοιτητή και τον μη ειδικό αναγνώστη τις κύριες ιστορικές εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία σε δυο ιστορικές περιόδους που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν χωριστά: την ελληνιστική εποχή, η οποία ξεκινάει συμβατικά με τη βασιλεία του Μεγ..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ
-10 %
Brand: ΕΝΑΛΙΟΣ Συγγραφέας: ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι; Πώς ήταν οργανωμένη η κοινωνία και ο οίκος; Ποια ήταν η θέση των γυναικών, των μετοίκων και των δούλων; Πώς συμπεριφέρονταν στις μεταξύ τους σχέσεις; Ποια ήταν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις τους; Πώς πολιτεύονταν; Πώς ήταν οργανωμένη η οικονομία; Πώς εργάζονταν; ..
16.02€ 17.80€
Χωρίς ΦΠΑ:15.11€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 31 (2 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.