Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Αρχαία Ιστορία

Βρείτε βιβλία αρχαίας ιστορίας online στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά΄ μεταφορικά και δωρεάν αποστολή βιβλίων.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: ΜΠΕΤΣΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η μελέτη αυτή ερευνά τον πολιτικό λόγο των αρχαίων Ελλήνων· με άλλα λόγια, έχει ως αφετηριακό γνωστικό της αντικείμενο τον αρχαιοελληνικό λόγο για την πόλη, τον πολίτη και το πολίτευμα, για την πολιτική, τον πολιτικό και το πολιτικό. Πρωτογενές υλικό αναφοράς της είναι τα πολλά σωζόμενα κείμενα των ..
21.60€ 24.00€
Χωρίς ΦΠΑ:20.38€
ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ
-10 %
Brand: ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Location: ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος είναι μια περιπέτεια που συγκλόνισε και εν πολλοίς σφράγισε την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Πολεμικά γεγονότα διαδέχονται τις πολιτικές αποφάσεις και αντίστροφα, συνθέτοντας ένα πολύπλοκο ιστορικό πλαίσιο. Σε όλη αυτήν την εναγώνια προσπάθεια επικράτησης μεταξύ Αθήνας και ..
8.82€ 9.81€
Χωρίς ΦΠΑ:8.33€
Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ -ΚΛΙΜΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
-10 %
Brand: 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Location: HARPER KYLE
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια νέα, μνημειώδη εξιστόρηση ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία: της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η μοίρα της Ρώμης είναι η πρώτη μελέτη η οποία εξετάζει τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξαν η κλιματική αλλαγή, οι λοιμώδεις νόσοι και οι πανδημίες στ..
26.71€ 29.68€
Χωρίς ΦΠΑ:25.20€
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
-10 %
Brand: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ Location: ΡΑΝΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Τ.
Η ανάκληση γεγονότων του παρελθόντος μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο εφόδιο για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας του μέλλοντος και ενδεχομένως πρόβλεψη της εξέλιξης των πραγμάτων. Η αβεβαιότητα αυτή αγγίζει και το ζήτημα του μέλλοντος της δημοκρατίας στον κόσμο. Ίσως λοιπόν δικαιολογημένα καταγίνεται ..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΑΘΗΝΑ. Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΔΡΙΑΝΟ
-10 %
Brand: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Location: WORTHINGTON IAN
Μια επική αφήγηση έξι αιώνων αθηναϊκής ιστορίας, από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως τον 2ο αιώνα μ.Χ. Η εξέλιξη της πόλης και το αποτύπωμά της στον ελληνιστικό και τον ρωμαϊκό κόσμο. Αυτό το βιβλίο αφορά μια μακρά περίοδο της ιστορίας της Αθήνας που θεωρείται συνήθως αλλά λανθασμένα εποχή παρακμής και πτώσης..
19.98€ 22.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.85€
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ 150-750 Μ.Χ. Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: BROWN PETER ROBERT LAMONT
Το βιβλίο αυτό είναι μια μελέτη κοινωνικών και πολιτιστικών μεταβολών. Ευελπιστώ ότι ο αναγνώστης, τελειώνοντάς το, θα έχει ως ένα βαθμό κατανοήσει πώς, και ίσως γιατί, ο κόσμος της ύστερης αρχαιότητας (από το 200 μ.Χ. μέχρι το 700 περίπου) έφτασε να διακριθεί από τον «κλασικό» πολιτισμό, και πώς οι..
19.17€ 21.30€
Χωρίς ΦΠΑ:18.08€
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
-10 %
Brand: ΑΡΧΥΤΑΣ Location: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ.
Το βράδυ της 10ης Ιουνίου του 323 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος άφησε ξαφνικά και απροσδόκητα την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα και ο υπόλοιπος κόσμος… κράτησε τη δική του. Ο θάνατός του υπήρξε σημείο καμπής στην παγκόσμια ιστορία, με την αυτοκρατορία του να βυθίζεται σε περιδίνηση λόγω της έλλειψης εν..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β'ΤΟΜΟΣ ΒΙΒΛΙΑ Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η
-10 %
"Designed to act as an antidote to the intensity of the 24-hour news cycle, What a Wonderful World is a collection of 100 good news stories of positivity, progress and hope. It's hard to escape bad news. Even when we retreat to the private sanctuary of our bedrooms, we tak..
30.15€ 33.50€
Χωρίς ΦΠΑ:28.44€
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Α'ΤΟΜΟΣ ΒΙΒΛΙΑ Α, Β, Γ
-10 %
"Designed to act as an antidote to the intensity of the 24-hour news cycle, What a Wonderful World is a collection of 100 good news stories of positivity, progress and hope. It's hard to escape bad news. Even when we retreat to the private sanctuary of our bedrooms, we tak..
23.74€ 26.37€
Χωρίς ΦΠΑ:22.39€
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ
-10 %
Brand: ΕΝΑΛΙΟΣ Location: ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι; Πώς ήταν οργανωμένη η κοινωνία και ο οίκος; Ποια ήταν η θέση των γυναικών, των μετοίκων και των δούλων; Πώς συμπεριφέρονταν στις μεταξύ τους σχέσεις; Ποια ήταν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις τους; Πώς πολιτεύονταν; Πώς ήταν οργανωμένη η οικονομία; Πώς εργάζονταν; ..
16.02€ 17.80€
Χωρίς ΦΠΑ:15.11€
ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΘΗΡΑΣ: ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Δ
-10 %
Brand: ΟΣΕΛΟΤΟΣ Location: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Παρά τη σφοδρότητα της έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού και τις καταστροφές που προκάλεσε τερματίζοντας άδοξα κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και διακόπτοντας την ανθρώπινη παρουσία για περίπου οχτώ αιώνες, η ίδια αυτή έκρηξη είναι υπεύθυνη για την διατήρηση μιας ολόκλη..
8.10€ 9.00€
Χωρίς ΦΠΑ:7.64€
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Location: ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει στον φοιτητή και τον μη ειδικό αναγνώστη τις κύριες ιστορικές εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία σε δυο ιστορικές περιόδους που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν χωριστά: την ελληνιστική εποχή, η οποία ξεκινάει συμβατικά με τη βασιλεία του Μεγ..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
Ο Διόνυσος στην κλασική Αθήνα
-10 %
Brand: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Location: Cornelia Isler- Kerényi
Ο Διόνυσος αποτελεί ακόμα και στις μέρες μας μία από τις πιο αγαπητές μορφές της ελληνικής μυθολογίας. Είναι ο γνωστός σε όλους αρχαίος θεός της έκστασης, του κρασιού και του θεάτρου. Κι όμως, για τους αρχαίους Έλληνες, και δη τους πολίτες της κλασικής Αθήνας, αντιπροσώπευε πολλά περισσότερα. Μια πρ..
25.20€ 28.01€
Χωρίς ΦΠΑ:23.78€
ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
-10 %
Brand: HISTORICAL QUEST Location: BARBERO ALESSANDRO
«Ένας κόσμος που θεωρείται ευκατάστατος και πολιτισμένος και χαρακτηρίζεται από ανισότητες και ανισορροπίες στο εσωτερικό του, αλλά διαθέτει μια σταθερή διοίκηση και μια ολοκληρωμένη οικονομία. Στο εξωτερικό λαοί που είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν με ανεπαρκείς πόρους και απειλούνται από την πείνα..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
Η ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΑΣ - ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
-10 %
Brand: ΑΡΤΕΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Location: ΣΠΕΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
H Κέα σίγουρα δεν αποτελεί ένα αγγειοπλαστικό κέντρο του Αιγαίου, όμως οι κάτοικοί της από την αρχαιότητα και μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή πολλών ειδών κεραμικά σκεύη. Επίσης, τους τελευταίους αιώνες είχε μία έντονη αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα αφού έκανε εξαγωγ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΒΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
-10 %
Brand: ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ Location: ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
Το βιβλίο του Αιμίλιου Γάσπαρη «Βημάτων Αποτυπώματα» αποτελείται από πέντε τομείς που όλοι έχουν ένα συνδετικό κρίκο κι αυτός είναι ο γενέθλιος τόπος. Το θέμα του βιβλίου είναι το «Ατσιπόπουλο», ένα χωριό δίπλα στην πόλη του Ρεθύμνου, που σήμερα έχει γίνει μια μικρή πόλη. Τον πρώτο τομέα στο βιβλίο ..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΗ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ;
-10 %
Brand: KEY BOOKS Location: ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Τι πήρε στις αποσκευές της μια Μινωίτισσα πριγκίπισσα για να πάει στην Αίγυπτο; Πώς περνούσε την ώρα του όταν βαριόταν ένας Μυκηναίος δημόσιος υπάλληλος; Πώς τραυμάτισε το πόδι του ένας κένταυρος; Πώς ένας άσεμνος χορός οδήγησε τυχαία στη δημιουργία της Δημοκρατίας; Ποιος ξένος σκλάβος έγινε πλούσιο..
13.95€ 15.50€
Χωρίς ΦΠΑ:13.16€
ΦΙΛΙΠΠΟΙ. Η ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ FORUM
-10 %
Brand: UNIVERSITY STUDIO PRESS Location: ΓΟΥΝΑΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Γ.
Το βιβλίο συγκεντρώνει τα αποτελέσματα των ερευνών στην τέταρτη οικοδομική νησίδα ανατολικά του Forum των Φιλίππων, η οποία ανασκάφηκε τη δεκαετία του 1990 από τον Τομέα Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Η μελέτη προέκυψε από τη συμμετοχή της συγγραφέως στην ανασκαφή και τα αποτελέσματά της βασίζονται στην επιτ..
38.70€ 43.00€
Χωρίς ΦΠΑ:36.51€
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
-10 %
Brand: ETRA Location: HIEBEL FREDERICK
Γνωρίζοντας το πλήθος των εκδόσεων που αφιερώνονται στην αρχαία κληρονομιά της Ελλάδας, θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει γιατί έπρεπε να γραφτεί ακόμη ένα βιβλίο για τον ελληνικό πολιτισμό. Όταν ο Έμερσον είπε: « Κάθε άνθρωπος βιώνει προσωπικά μια αρχαία ελληνική περίοδο», στην ουσία εξέφρασε την πεπο..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
ΣΠΑΡΤΗ - Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
-10 %
Brand: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Location: ΔΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Γ.
«φιλοσοφία γὰρ ἐστιν παλαιοτάτη τε καὶ πλείστη τῶν Ἑλλήνων ἐν Κρήτῃ τε καὶ ἐν Λακεδαίμονι, καὶ σοφισταὶ πλεῖστοι γῆς ἐκεῖ εἰσιν» «Από τις ελληνικές χώρες, η φιλοσοφία πρωτοφάνηκε στην Κρήτη και στη Σπάρτη και εκεί είναι περισσότερο απλωμένη· σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δε βρίσκονται τόσοι δάσκαλ..
16.92€ 18.80€
Χωρίς ΦΠΑ:15.97€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 37 (2 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.