Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 45€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Μελέτες - Κριτικές

Βιβλία μελετών, κριτικών και δοκίμια στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά μεταφορικά και δωρεάν αποστολή βιβλίων !

Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΝΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
-10 %
Brand: ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Συγγραφέας: ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Οι τρανς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα υφίστανται σκληρή καταπίεση που ξεκινάει από τις καθημερινές διακρίσεις, φτάνει στη βία ακόμα και στις δολοφονίες. Ενάντια σε αυτές τις σεξιστικές επιθέσεις δυναμώνει το κίνημα για τα δικαιώματά τους, για την απελευθέρωση. Το 2022 καταγράφηκαν περίπ..
5.72€ 6.36€
Χωρίς ΦΠΑ:5.40€
ΜΗΤΡΑ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ
-10 %
Brand: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Συγγραφέας: HAZARD LEAH
Με το μέγεθος αλλά και τη δύναμη μιας γροθιάς, η μήτρα είναι το όργανο από το οποίο ξεκινήσαμε όλοι το ταξίδι της ζωής. Συνδυάζοντας την ιστορία της ιατρικής, τις επιστημονικές ανακαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα, η αναγνωρισμένη συγγραφέας και μαία Leah Hazard εξετάζει πώς μεταμορφώνεται η μήτ..
16.92€ 18.80€
Χωρίς ΦΠΑ:15.97€
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
-10 %
Brand: ΝΗΣΙΔΕΣ Συγγραφέας: ΤΣΙΟΥΚΑΡΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΝΗΣΙΔΕΣ..
9.54€ 10.60€
Χωρίς ΦΠΑ:9.00€
ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΤΟ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ PROJECT ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ
-10 %
Brand: ΑΜΜΩΝ Συγγραφέας: ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Η Άλωση της Τροίας αποτέλεσε ένα γεγονός τεράστιας σημασίας που σκοπός του βιβλίου είναι να την αναδείξει. Το “Σπάζοντας τον Κώδικα της Τροίας” αποτελεί μία συγκλονιστική εξερεύνηση των διασυνδεδεμένων σχέσεων που υπήρχαν στην Ομηρική Εποχή. Ένα ταξίδι στα γεωγραφικά όρια του προελληνικού αρχαίου κό..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ
-10 %
Brand: ΑΡΜΟΣ Συγγραφέας: ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ουδείς θα διαφωνήσει ότι οι Κυβερνήσεις Μητσοτάκη 2019-2023 πορεύθηκαν εν μέσω «λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων…». Οι επανειλημμένες αυτές, υπαρξιακής βαρύτητος, κρίσεις ανέδειξαν αμφότερα: ▶και τις διαχρονικές δομικές αδυναμίες του νεοελληνικού Κράτους ▶κ..
19.80€ 22.00€
Χωρίς ΦΠΑ:18.68€
ΤΟ ΑΚΑΝΘΕΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
-10 %
Brand: ΛΙΒΑΝΗ Συγγραφέας: ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση είναι δύο σιαμαία αδέρφια. Αποτελούν τις δύο όψεις ενός και του αυτού νομίσματος. Αναφύονται, εμφυλοχωρούν και ενδημούν όταν οι θεσμοί της δημοκρατίας αποθεσμοποιούνται και αποχυμοποιούνται λειτουργικά. Όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να διέλθει τα διόδια του..
18.00€ 20.00€
Χωρίς ΦΠΑ:16.98€
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
-10 %
Brand: ΑΡΧΕΤΥΠΟ Συγγραφέας: RILKE RAINER MARIA
Ο Ρίλκε έγραψε τις ιστορίες ύστερα από ένα ταξίδι του στη Ρωσία, και σε αυτές ενυπάρχουν όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε στη συνέχεια και αποτύπωσε στα κατοπινά έργα του. Ωστόσο, η γοητευτική και παραμυθένια ποιότητα των ιστοριών αυτών, τις έχει καταστήσει ένα από τα πιο προσιτά και αγ..
12.51€ 13.90€
Χωρίς ΦΠΑ:11.80€
ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ & ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
-10 %
Brand: ΙΩΛΚΟΣ Συγγραφέας: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ Θ.
Με ανάμεικτα συναισθήματα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου βλέπει το μέλλον ο συνταξιουχικός κόσμος. Μουδιασμένοι προσπαθούν να συνέλθουν από την οικονομική κρίση και την πανδημία. Σήμερα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και τις συνέπειες του πολέμου στην αυλόπορτα της Ευρώπης. Η μείωση της αγοραστική..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
-10 %
Brand: ΚΟΜΝΗΝΟΣ Συγγραφέας: ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Με τους λαούς ή με τα συμφέροντα των αστικών τάξεων; Mανιχαϊσμός: Δημοκρατική Δύση έναντι αυταρχικής Ανατολής; Είναι θεμιτή και δίκαιη η προληπτική επίθεση; Ο εθνικισμός, ο θρησκευτισμός και ο ηθικισμός, κάλυμμα του ρωσικού επεκτατισμού; ΝΑΤΟ: Αμυντική στρατιωτική συμμαχία ή ε..
10.49€ 11.66€
Χωρίς ΦΠΑ:9.90€
ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
-10 %
Brand: ETRA Συγγραφέας: HOLTZAPFEL WALTER
ΗΠΑΡ - ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ - ΝΕΦΡΟΙ - ΚΑΡΔΙΑ Σε αυτό το βιβλίο ο Δρ Walter Holtzapfel συνδέει τις σωματικές διεργασίες με τη ζωή της ψυχής, καθώς η μία επηρεάζει την άλλη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Εξετάζει συστηματικά τα χαρακτηριστικά του ήπατος, των πνευμόνων, των νεφρών και της καρδιάς και εφαρμόζ..
14.50€ 16.11€
Χωρίς ΦΠΑ:13.68€
ΑΓΟΡΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
-10 %
Brand: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Συγγραφέας: HARDT PETRA
Η μελέτη Αγορά, προστασία και πώληση δικαιωμάτων θεωρείται κλασική και διαχρονική στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία για εκδότες. Η απόκτηση, η εξασφάλιση και η διανομή των δικαιωμάτων χρήσης που ο συγγραφέας μεταβιβάζει στον εκδότη αποτελούν βασικά καθήκοντα κάθε εκδοτικής επιχείρησης, μέσω του τμήματ..
9.54€ 10.60€
Χωρίς ΦΠΑ:9.00€
ΑΠ' ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΕΝΑΝΤΙΑ Συγγραφέας: ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Η επανέκδοση του πρώτου βιβλίου του Αντώνη Μπαλασόπουλου «Απ’ το μάτι της βελόνας: αρχείο ελλειπτικών παρορμήσεων» αποτελεί μία σημαντική εκδοτική πρόταση. Ο Αντώνης Μπαλασόπουλος, ανασηκώνει το προσωπικό του βλέμμα και προτείνει έναν νέο χώρο πέρα από τον καθημερινό ορίζοντα. Με όπλο την ακονισμέ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΩΔΩΝΑΣ ΤΗΣ SYLVIA PLATH Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
-10 %
Brand: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ Συγγραφέας: ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γυάλινος Κώδων «αφορά σε μεγάλο βαθμό στη δεκαετία του '50», όπως λέει η Elaine Showalter, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θεματολογία του δεν είναι διαχρονική. Η ηρωίδα είναι διαχρονική. Άρα, μπορεί να συσχετιστεί και με τις επόμενες δεκαετίες. Το βεληνεκές του έχει σημείο εκκίνησης πολύ πριν την δε..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΣΤΑΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΜΕΤΑΔΟΤΗ» ΓΛΩΣΣΑ
-10 %
Brand: ΚΟΥΚΚΙΔΑ Συγγραφέας: ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ Γ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΣΤΑΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΜΕΤΑΔΟΤΗ» ΓΛΩΣΣΑ, ΚΟΥΚΚΙΔΑ..
6.68€ 7.42€
Χωρίς ΦΠΑ:6.30€
Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΜΠΗΤ (BEAT GENERATION) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
-10 %
Brand: ΔΡΟΜΩΝ Συγγραφέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΛΕΝΑ
Στη δεκαετία του ’50 το «Αμερικάνικο όνειρο» για ευθύγραμμη πρόοδο και ευημερία, που «στοίχειωσε» τις προηγούμενες γενιές, είχε ατονήσει. Στα κράσπεδα του κατεστημένου σιγοβράζει ένα νέο κίνημα από περιθωριακούς νέους που εξεγείρονται ενάντια στην υποτιθέμενη ευημερία και ευζωία. Οι νέοι αυτοί, με π..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ
-10 %
Brand: ΖΗΤΗ ΠΕΛΑΓΙΑ Συγγραφέας: ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μετά από 25 αιώνες Ιστορίας, κοινωνικής ζωής, φιλοσοφικού στοχασμού, θρησκευτικού οραματισμού και επιστημονικής έρευνας, ο άνθρωπος, δεν έμαθε ακόμα ποιος τελικά είναι, γιατί υπάρχει, τι κάνει, και γιατί το κάνει; Συνεχίζει την αμφιλεγόμενη πορεία του, με δύο τρόπους. Από τη μία, παράλογοι πόλεμοι, ..
9.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:9.34€
ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
-10 %
Brand: Ο ΜΩΒ ΣΚΙΟΥΡΟΣ Συγγραφέας: ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ Ι.
Ποιοι αποτυγχάνουν στη ζωή; Οι νεότεροι εξαιτίας της απειρίας τους ή οι μεγαλύτεροι από τη ζάλη των εμπειριών τους; Κι αν η αποτυχία είναι ταυτισμένη με τη ζωή σου και αποτυγχάνεις ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένεις, τότε ποιος ο σκοπός να επιμένεις; Μήπως γιατί πίσω από κάθε αποτυχία κρύβεται το δ..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
NOVELIST AS A VOCATION HC
-10 %
Brand: VINTAGE Συγγραφέας: Haruki Murakami-Philip Gabriel-Ted Goossen
NOVELIST AS A VOCATION HC, VINTAGE..
21.74€ 24.16€
Χωρίς ΦΠΑ:20.51€
ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ – ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΘΕΕ!
-10 %
Brand: JEMMA Συγγραφέας: ΒΑΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Όλα τα στριπ των Κουραφέλκυθρων του 2021 αλλά και μερικά γουστόζικα εξτραδάκια εμπεριέχονται σε αυτό το βιβλίο που βλέπετε.Ελπίζουμε πραγματικά να σου αρέσουν. Αν όχι, να μερικές εναλλακτικές χρήσεις για αυτό το βιβλίο:- Σουβέρ- Καπέλο (θα πρέπει πρώτα να το ανοίξεις στη μέση)- Ισιωτικό τραπεζιού με..
7.16€ 7.95€
Χωρίς ΦΠΑ:6.75€
ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΙΑ
-10 %
Brand: ΚΙΧΛΗ Συγγραφέας: Gilbert Keith Chesterton
Γραμμένα μεταξύ 1913-1915 για τη σοσιαλιστική εφημερίδα Daily Herald, τα τρία κείμενα που συγκροτούν τη συλλογή Ουτοπία τοκογλύφων και άλλα δοκίμια αποτελούν ένα έξοχο δείγμα του θάρρους, του χιούμορ και της «ηρωικής ταπεινότητας» με τα οποία ο συγγραφέας ανέτεμνε την ανοησία της οικονομικής και πολ..
10.53€ 11.70€
Χωρίς ΦΠΑ:9.94€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 257 (13 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.