Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Μελέτες - Κριτικές

Βιβλία μελετών, κριτικών και δοκίμια στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά μεταφορικά και δωρεάν αποστολή βιβλίων !

ΨΥΡΡΗ, Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ - ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΑΝΕΣ ΠΟΛΙΣΜΑ ΩΣ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ '21 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
Ο μίτος της Κλειούς ξετυλίγεται και αναδεικνύονται η ξεχασμένη ύστατη αρχαιότητα και η ηρωική παλαιότητα της θρυλικής συνοικίας του Ψυρρή. Αποκαλύπτεται η «μικρή» ιστορία που αγκαλιάζει ήρωες, ανθρώπινα πάθη και πόθους, γραφικότητες, παραδόσεις, σεπτά μνημεία, αξίες και δρώμενα, όλα όσα είχε σκεπάσε..
21.60€ 24.00€
Χωρίς ΦΠΑ:20.38€
Κ' Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΜΟ - ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΝΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ-ΓΚΙΒΑΛΟΥ
-10 %
Brand: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Ο τιμητικός αυτός τόμος για την Ομότιμη Καθηγήτρια Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, ελάχιστη ένδειξη οφειλόμενης τιμής στο πρόσωπό της αλλά και μια μάλλον υπολειπόμενη προβολή της προσφοράς της, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τη μακρόχρονη και πολύπλευρη διαδρομή της ως πανεπιστημιακής δασκάλας. Διαρθρωμένος σε εν..
38.61€ 42.90€
Χωρίς ΦΠΑ:36.42€
Η «ΑΔΗΛΟΣ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΟΨΙΜΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Location: ΙΛΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ-SANGMEISTER
«Ἄδηλος ἡμῖν ἡ ἱστορία τοῦ ἀνδρός», έγραφε ο Γεώργιος Ζαβίρας για τον Ευστάθιο Αθανασίου (1766-1831) στο κατώφλι του 19ου αιώνα, όταν συνέτασσε το πρώτο εγχειρίδιο νεοελληνικής προσωπογραφίας. Σήμερα, η ιστορία του τυρναβίτη ιατροφιλόσοφου αναδύεται μέσα από την αλληλογραφία του με τον βιβλιοπώλη Κα..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
ΧΑΜΕΝΟΙ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ ΝΤΑΝΙΕΛ
Ο Ντάνιελ μεγαλώνει ακούγοντας διαρκώς από τους συγγενείς του –Εβραίους μετανάστες από το μακρινό Μπόλεχοφ της Ουκρανίας– πόσο μοιάζει στον μακαρίτη θείο Σμιλ. Μεγαλώνει ακούγοντας επίσης τις οικογενειακές ιστο­ρίες του πληθωρικού παππού του, από τις οποίες όμως ο θείος Σμιλ απουσιάζει παντελώς. Το ..
25.92€ 28.80€
Χωρίς ΦΠΑ:24.45€
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ
-10 %
Brand: ΑΡΜΟΣ Location: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΑΤΖΙΔΗΣ
Τα πιο δημοφιλή, παγκοσμίως, σήμερα παιχνίδια, με τη μορφή γνήσιου παιχνιδιού, αθλήματος ή videogame, είναι τα ομαδικά παιχνίδια που παίζονται με μπάλα, στα οποία η νίκη εξασφαλίζεται με τη διείσδυσή της είτε σε έναν περιορισμένων διαστάσεων και καλά προστατευόμενο χώρο της επικράτειας των αντιπάλων..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΜΥΘΟΣ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: ΦΡΑΙ ΣΤΙΒΕΝ
Μια νέα αφήγηση των αρχαίων ελληνικών μύθων. Οι θεοί και οι θεές των Ελλήνων ερωτεύονται και καβγαδίζουν, ποθούν κι εξαπατούν με απαράμιλλη τόλμη και ευφυΐα. Ο Στίβεν Φράι αναδιηγείται τους ελληνικούς μύθους με τρόπο μοναδικό. Παρακολουθούμε με δέος τη γέννηση της σοφής Αθηνάς από το σχισμένο στα δύ..
18.81€ 20.90€
Χωρίς ΦΠΑ:17.75€
ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ
-10 %
Brand: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΩΜΗ Location: ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο έσχατος σκοπός της ναζιστικής παιδαγωγικής είναι να προετοιμάσει τον νέο πολεμιστή. Η πολεμική παιδαγωγική είναι η πραγματική κατάσταση. Η επιρροή των ναζιστικών ιδεών στην εκπαίδευση και η συμβολή της σχέσης αυτής στη διαμόρφωση της σκέψης και της βούλησης δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αν και ήταν πα..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
-10 %
Brand: LOCUS 7 Location: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΣΑΙΑΣ Ι.
Eίμαστε ελεύθεροι; Ποια η θέση του ανθρώπου αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε ως τρόπο ζωής έως σήμερα; Ποιες εκπλήξεις τυχόν επιφυλάσσει το μέλλον; Ποιες προβλέψεις επαληθεύονται; Ανάλυση των νέων δεδομένων και προβλέψεις, ζοφερές και αισιόδοξε..
14.85€ 16.50€
Χωρίς ΦΠΑ:14.01€
Ο ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ
-10 %
Brand: ΑΜΜΩΝ Location: ΔΡΟΓΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.
Σε μία κοινωνία που έχει χάσει την κοινωνικότητά της και κινδυνεύει να χάσει και την ταυτότητά της, ο άνθρωπος αισθάνεται μόνος. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ψάξει τις ρίζες και να αναζητήσει τις πολιτιστικές του καταβολές για να βρει και πάλι τον εαυτό του. Την εποχή της πανδημίας επικρατεί η αίσθηση..
23.85€ 26.50€
Χωρίς ΦΠΑ:22.50€
Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ
-10 %
Brand: ΚΙΧΛΗ Location: ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ ΝΙΚΗΤΑΣ
Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ξεκινά με την κάθοδο στην ανεξέλεγκτη βουή του κόσμου και τελειώνει με την άνοδο στη στενότητα ενός δώματος. Ενδιαμέσως, ένας αμφίθυμος έρωτας σβήνει, καθρεφτίζοντας το σώμα και τον εαυτό καθώς εξασθενούν, την πόλη που φλεγμαίνει και φθίνει, τη φιλοσοφία που γίνεται όλο κα..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
-10 %
Brand: ΕΝΥΠΝΙΟΝ Location: ΓΝΗΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
Από την εποχή που ζούσε ο Παπαδιαμάντης, οι ποιητές είχαν αναγνωρίσει τα «ποιητικά» στοιχεία του έργου του και τα είχαν επαινέσει, στα κείμενα που του αφιέρωναν. Τον είχαν εντάξει στη χορεία τους ως έναν σημαντικότατο πεζογράφο-ποιητή. Δεν σταμάτησαν να θαυμάζουν το παπαδιαμαντικό έργο και να τονίζο..
11.00€ 12.22€
Χωρίς ΦΠΑ:10.38€
ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
-10 %
Brand: ΕΚΑΤΗ Location: ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
«...Η ποίηση του Γιώργου Μαρκόπουλου καθορίζεται δίπτυχα και διπολικά: κατεξοχήν δραματικά, από τον θάνατο, οπότε και τη νοτίζει το βαθύ πένθος, που αναβλύζει άρωμα πελοποννησιακού επιταφίου, από τον πόνο της δύσκολης επαρχιακής ζωής, σε άμεση σχέση με το προορισμένο από τη μοίρα τέλος, δοσμένο με τ..
7.63€ 8.48€
Χωρίς ΦΠΑ:7.20€
ΜΙΚΡΑΣΙΑ, ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
-10 %
Brand: GUTENBERG Location: ΓΛΥΚΑΤΖΗ - AHRWEILER ΕΛΕΝΗ
Σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Μικρασία γνώρισε την επιρροή διαφορετικών τρόπος διαβίωσης και πολιτισμού. Οι παράλιες περιοχές της, τόσο οι αιγαιακές όσο και οι ποντιακές και αυτές της Προποντίδας, είναι ανοιχτές στις εξωτερικές επαφές. Αντίθετα, οι περιοχές της ενδοχώρας διακρίνονται για τ..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
-10 %
Brand: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ Location: ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Φ.
Η διαμεσολάβηση εφευρέθηκε για να υπηρετήσει τις ανθρώπινες σχέσεις και στηρίζεται στη διαπραγμάτευση. Η ζωή μας όλη είναι διαπραγμάτευση, αφού όλοι από το πρωί μέχρι το βράδυ διαπραγματευόμαστε, άλλοτε συνειδητά και άλλοτε όχι. Η διαπραγμάτευση χρειάζεται καλή διάθεση και καλή πίστη και γίνεται στη..
19.80€ 22.00€
Χωρίς ΦΠΑ:18.68€
ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, 1919-1944 -Α' ΤΟΜΟΣ
-10 %
Brand: ΕΣΤΙΑ Location: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΙΣ.
"Ο Νίκος Μιχαηλίδης προβάλλει με σχολαστικότητα και επιμέλεια μια χρονολογική εξιστόρηση της πολιτικής της κεμαλικής Τουρκίας έναντι της Πολίτικης Ρωμιοσύνης. Το βιβλίο αυτό δικαίως φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο στην εργογραφία αναφορικά με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης ..
23.40€ 26.00€
Χωρίς ΦΠΑ:22.08€
ΤΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ΔΟΚΙΜΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ-Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (1940-1949)-ΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-10 %
Brand: ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ Location: ΕΛΕΦΑΝΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Γ.
Κάθε κείμενο του Ελεφάντη, κάθε άρθρο και κάθε σχόλιό του για την πολιτική, την κοινωνία, την ιστορία και τον πολιτισμό, συνιστούσε μια μικρή αλλά τολμηρή ανατροπή, μια ανασκευή του αυτονόητου και του κοινώς αποδεκτού προς όφελος μιας νέας, άτριφτης και γι ̓ αυτό απελευθερωτικής σκέψης, γιατί «τα αυ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΑΠΟ ΤΟΝ MOSCHELES ΣΤΟΝ MAGNARD
-10 %
Brand: ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ Location: ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΜΑΡΚΟΣ Φ.
Αξιολάτρευτο κείμενο παγκόσμιας προοπτικής και αναζήτησης...
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ
-10 %
Brand: ΚΑΜΠΥΛΗ Location: ΣΚΗΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.
Είναι αδιαµφισβήτητο ότι η Παγκόσµια Κοινωνία τους τελευταίους αιώνες έκανε σηµαντικές προόδους στις επιστήµες, ιδιαίτερα µάλιστα στην Ιατρική, στη Φυσική, στην Επιστήµη των Νέων Τεχνολογιών. Πολύ πρόσφατα δε, έκανε τη λεγόµενη ψηφιακή επανάσταση βασισµένη κατά κύριο λόγο στους ηλεκτρονικούς υπολογι..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ. ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ 12 ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
-10 %
Brand: ΙΒΙΣΚΟΣ Location: ΣΤΙΝΗΣ ΣΤΑΜΟΣ
Έχουμε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο καμπής σε ολόκληρη την μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας. Μια καθοριστική μάχη διεξάγεται, στην οποία όλοι θα κληθούμε να πάρουμε θέση. Μία τρικυμιώδης δεκαετία (2020 – 2030) βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, παράλληλα με τα σοβαρά συσσωρευμένα προβλήματα..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΟΥΑΜΠΙ ΣΑΜΠΙ. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΑΣ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: SUZUKI NOBUO
Η αρχαία φιλοσοφία του ουάμπι σάμπι, που στα ιαπωνικά σημαίνει «η ομορφιά της ατέλειας», είναι ένας αυθεντικός, προσωπικός και εναρμονισμένος με τη φύση τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να ανακτήσουμε την εσωτερική αρμονία και να εξελιχθούμε. Όπως ακριβώς ένα κύπελλο από πηλό δουλεμένο στο χέρι ..
8.91€ 9.90€
Χωρίς ΦΠΑ:8.41€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 300 (15 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.