Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Μελέτες - Κριτικές

Βιβλία μελετών, κριτικών και δοκίμια στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά μεταφορικά και δωρεάν αποστολή βιβλίων !

ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
-10 %
Brand: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ Location: ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Το δύσκολο στη ζωή δεν είναι τα λόγια, αλλά η πράξη. Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης, αίσθησης και δράσης απαιτεί χρόνο. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας με τον εαυτό μας, για να αλλάξουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο θέασης του κόσμου και τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας.Η σχέση με τον/τη σύντροφό μας δεν είναι..
17.91€ 19.90€
Χωρίς ΦΠΑ:16.89€
ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΠΠΟΥ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2022
-10 %
Brand: ΦΕΡΕΝΙΚΗ Location: ΛΕΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
Η αδιαφορία ενός κυνικού φιλοσόφου, από τη μια πλευρά, και η αδιαλλαξία ενός βαρκάρη, από την άλλη, οδηγούν σε μια μεγάλη ανατροπή της τάξης των πραγμάτων που επικρατεί επί χιλιάδες χρόνια: Πλέον ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να είναι αιώνιοι. Το πράγμα που φαίνεται ασήμαντο γίνεται με τα χρόνια εξαιρε..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
-10 %
Brand: ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Location: ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Β.
Ο συγγραφέας παίρνει αφορμή από τη δραματική πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία και διυλίζει τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις του μέσα από φίλτρα ελεύθερων συνειρμών. Τα γεωπολιτικά δεδομένα είχαν δημιουργήσει, από καιρό, το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος πολέμου. Η επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ «ΚΡΙΣΗ» Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-10 %
Brand: ΝΗΣΟΣ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δομείται στη βάση θεμελιωδών αρχών και αξιών, που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην προάσπιση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε περιόδους «κρίσης», όπως αυτή που συντελέστηκε το 2015 με την άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων, το..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΣΑΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΛΑΟΥΤΟ (ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ)
-10 %
Brand: ΕΚΑΤΗ Location: ΜΑΙΝΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
Στον άξονα του διαλόγου της ποίησης και της μουσικής, που μας έχει δώσει αμφίπλευρα σπουδαίους καρπούς, ο ποιητής Αλέξιος Μάινας συγκέντρωσε και ανθολόγησε σημεία από τη νεοελληνική ποίηση που σχετίζονται με το φλάουτο. Έτσι προέκυψε το ανθολόγιο ποιημάτων και στίχων «Σαν τη μουσική που αναζητάει στ..
7.20€ 8.00€
Χωρίς ΦΠΑ:6.80€
ΕΚΔΟΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, 2009-2022
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Η δεκαετία 2009-2019, η λεγόμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, δεν τελείωσε. Έχει την ιδιορρυθμία να εισχωρεί στην περίοδο που ακολουθεί, η οποία δεν σηματοδότησε ποτέ την επάνοδο στην κανονικότητα, καθώς η κρίση με τις πολλαπλές μορφές της έχει καταστεί πλέον συστατικό της κανο..
17.91€ 19.90€
Χωρίς ΦΠΑ:16.89€
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΝΑ, ΑΛΛΑ… ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ
-10 %
Brand: ΙΑΜΒΟΣ Location: ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Η θέση της γυναίκας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη. Σε παλαιότερες εποχές η γυναίκα είχε ως κύρια αποστολή τη μητρότητα. Έπειτα, όμως, από πολλούς αγώνες, κατάφερε ν’ αποκτήσει κάποια θεμελιώδη δικαιώματα και για πρώτη φορά να νιώσει τη δυναμική και την αξία..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΑΝΗΜΕΡΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
-10 %
Brand: ΜΕΛΑΝΙ Location: ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Δεν θα μπορούσα μέσα σε λίγες σελίδες να συνοψίσω τι κατορθώνει μέσα από την Ανήμερη χώρα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Δεν θα ήθελα να χαλάσω και την απόλαυση της ανάγνωσης υπεραπλουστεύοντας. Μπορεί η Ανήμερη χώρα να μην είναι μυθιστόρημα, με πλοκή και χαρακτήρες, συχνά όμως η ανάγνωσή της θυμίζει κάτι ..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
EUROBANK 1989-2008 ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ
-10 %
Brand: ΠΟΤΑΜΟΣ Location: ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛ.
EUROBANK 1989-2008 ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΤΑΜΟΣ..
25.20€ 28.01€
Χωρίς ΦΠΑ:23.78€
ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑ Location: CORIAT BENJAMIN
Η προτεραιότητα που αποκτά η πάλη ενάντια στις αντικοινωνικές βαθιές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που προωθούνται σήμερα από τις πιο επιθετικές μερίδες των διεθνών ελίτ, υπό την επωνυμία «4η βιομηχανική επανάσταση», επαναφέρει πιο επιτακτικά την ανάγκη της κριτικής των αντιλήψεων για τον δήθεν «ου..
13.68€ 15.20€
Χωρίς ΦΠΑ:12.91€
ΤΟ ΝΥΧΤΟΡΑΜΑ ΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
-10 %
Brand: ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΗ Location: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Μέσα στην πλατωνική πολιτεία υπάρχουν πολλά βιβλία - τόσα όσα και οι πολλαπλές φωνές του Σωκράτη, οι ήρωες που διασχίζουν τη νυχτερινή σκηνή της, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, ή οι διαφορετικές αναγνώσεις της μέσα στους αιώνες. Αυτές που δεν σταματούν να εγκωμιάζουν ή να αποδοκιμάζουν ένα ..
13.95€ 15.50€
Χωρίς ΦΠΑ:13.16€
ΚΡΙΣΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ
-10 %
Brand: Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία σηματοδότησε την είσοδο σε ένα «τούνελ» ρήξεων και αναμετρήσεων σε όλα τα επίπεδα. Το διακύβευμα είναι από μεν τις ΗΠΑ και τη Δύση το σταμάτημα της καθοδικής τους πορείας, από δε τη Ρωσία και την Κίνα η έμπρακτη αμφισβήτηση της Δυτικής ηγεμονίας. Το σοκ από αυτόν τον πόλεμο υ..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ (ΜΗ) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
-10 %
Brand: ΝΗΣΟΣ Location: ΔΑΛΑΚΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μεγάλα ιστορικά φαινόμενα αφήνουν με ακρίβεια τα σημάδια τους στην υποδομή και υπάρχει τρόπος να τα διαβάσει κανείς. Σε αυτό το βιβλίο η ανθρωπολογική προσέγγιση, μέσω της μελέτης ενός δρόμου 29 χιλιομέτρων στην Αλβανία, έρχεται να διαφωτίσει πολύπλοκα ιστορικά φαινόμενα, όπως η χάραξη των ευρωπαϊκώ..
18.00€ 20.00€
Χωρίς ΦΠΑ:16.98€
ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ
-10 %
Brand: ΚΕΛΕΥΘΟΣ Location: ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Π.
Η άνοδος των σεξουαλικών υποκουλτούρων επανέφερε στο προσκήνιο ερωτήματα σχετιζόμενα με το σώμα και το status του στην κοινωνία της μετανεωτερικότητας. Η προβληματοθεσία του παρόντος δοκιμίου εκκινεί από τη φύση του σώματος για να καταλήξει στην πραγμάτευση της σωματικότητας στον κινηματογράφο (που ..
10.35€ 11.50€
Χωρίς ΦΠΑ:9.77€
ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
-10 %
Brand: BOOKSTARS-ΓΙΩΓΓΑΡΑΣ Location: ΚΟΥΤΑΒΑ - ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Μια επίμονη αναζήτηση της Μαγικής Εικόνας... που όλο χάνεται και όλο φαίνεται, πότε κοντά πότε μακριά, γοητευτική και απροσδόκητη. Αφορμή Κλασικές Εικόνες της ζωής με αφετηρία μεταφορικά και κυριολεκτικά τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Χρησιμοποιούνται ποικίλα θέματα και υλικό. Όπως η εξέλιξη ενός τυ..
34.20€ 38.00€
Χωρίς ΦΠΑ:32.27€
ΑΛΛΑΓΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
-10 %
Brand: ΝΟΩΝ Location: ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ν.
Επειδή το θέμα είναι πολύπλοκο και δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό μόνο από τον τίτλο, πρέπει να αναγνωσθεί το περιεχόμενο του βιβλίου για να κοινωνήσει ὁ κάθε Έλληνας στην έννοια “Πρωτεύουσα” και την σχέση της με το κράτος. (Είναι ταυτόσημα πράγματα). Την διαφορά μεταξύ «πρωτεύουσας-διοικητικού κέν..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ;
-10 %
Brand: ΟΚΤΩ Location: ΠΑΙΟΝΙΔΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ
Στο δοκίµιο αυτό υποστηρίζεται ότι η διερεύνηση του δηµοκρατικού χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821 θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τη µελέτη των φιλελεύθερων ιδεών που απαντούν στα συνταγµατικά κείµενα και τις διακηρύξεις που παρήγαγε. Αυτό που προέχει είναι να αναδειχτεί ο τρόπος εκλογής των µελών τω..
9.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:9.34€
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
-10 %
Brand: ΜΕΛΑΝΙ Location: PELLUCHON CORINE
Η Corine Pelluchon υπογραμμίζει το ηθικό, πολιτικό και πολιτισμικό διακύβευμα του αγώνα για την υπεράσπιση των ζώων, καταδεικνύοντας ότι πρόκειται για αγώνα της ίδιας της ανθρωπότητας. Όταν αγωνίζεται κανείς κατά της κακομεταχείρισης των ζώων, συνειδητοποιεί τις δυσλειτουργίες ενός μοντέλου ανάπτυξη..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΗΘΙΚΗ ΠΤΩΣΗ
-10 %
Brand: ΙΑΜΒΟΣ Location: ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Στις αρχές του 21ου αιώνα, χιλιάδες άνθρωποι, εξαιτίας των ακραίων φυσικών φαινομένων και των συνεχών πολεμικών συρράξεων σε πολλά μέρη του πλανήτη, χάνουν τις ζωές τους, προσφυγοποιούνται, αγνοούνται. Το φυσικό περιβάλλον και τα δημιουργήματα του ανθρώπου σε καιρό ειρήνης καταστρέφονται. Τα κράτη κ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΜΙΝΟΡΕ ΜΑΝΕΣ -ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ 1900-1922
-10 %
Brand: ΑΓΡΑ Location: ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗ ΝΑΣΗ
ΠΩΣ « ΧΤΙΖΕΤΑΙ » ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ; Ποιό είναι το περιβάλλον που τον διαμορφώνει; Ανάμεσα σε πολλά άλλα μεγάλο ρόλο παίζει η οικογένεια. Έτσι, δώρισα στον ήρωά μου, τον Φώτο Χαρισιάδη, έναν πατέρα οργανοποιό και μουσικό. Δεν μου έφτανε αυτό. Ήθελα να τον προικοδοτήσω με το περιβάλλον μιας ολόκληρης πόλη..
18.90€ 21.00€
Χωρίς ΦΠΑ:17.83€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 302 (16 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.