Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 30€ | BOX NOW Lockers
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Μελέτες - Κριτικές

Βιβλία μελετών, κριτικών και δοκίμια στο βιβλιοπωλείο Docu. Χαμηλά μεταφορικά και δωρεάν αποστολή βιβλίων !

ΤΑ ΑΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
-10 %
Brand: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ. Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφείς: Ευάγγελος Αυδίκος, Ευαγγελία Γ. Δράκου, Ανδρομάχη Οικονόμου, Βασίλης Δαλκαβούκης, Μιχάλης Βραχνάκης, Δημήτρης Γούσιος, Αθανάσιος Μπαρμπαλέξης, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Γιώργος Κούζας, Μαρία Σκαρλάτου, Βασίλης Καραμπούλας, Γιάννης Λάμπρου, Ευγενία Παναγοπούλου, Βάσω Ποταμιάνου, Δανάη Σαμαρά,..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
ΑΛΩΝΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΛΩΝΑΡΗΣ
-10 %
Brand: ΦΥΛΑΤΟΣ Συγγραφέας: ΜΟΣΧΟΒΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
Ένα αλώνι! Αυτό είναι η ψυχή! Μια θημωνιά από σκέψεις, συναισθήματα, ανησυχίες, φόβους, αδυναμίες κι εμείς σαν τον Αλωνάρη, που ξέρει καλά να διαχωρίζει τον καρπό από τα στάχυα, καλούμαστε να διακρίνουμε την ομορφιά από την ασχήμια, την απλότητα από την υπερβολή, το σωστό από το λάθος, το αυθόρμητο ..
11.40€ 12.67€
Χωρίς ΦΠΑ:10.76€
ΑΣΥΛΑ
-10 %
Brand: ΕΥΡΥΑΛΟΣ Συγγραφέας: ERVING GOFFMAN
ΑΣΥΛΑ..
20.99€ 23.32€
Χωρίς ΦΠΑ:19.80€
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
-10 %
Brand: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ Συγγραφέας: ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή δεν υπήρξε μόνο μια χαρισματική προσωπικότητα, ξεχωριστής ευφυΐας, ευρύτατης γνώσης (μιλούσε έξι γλώσσες) και επιστημονικής επάρκειας. Υπήρξε –κυρίως– μια μαθηματική ιδιοφυΐα, ενταγμένος οργανικά στην μαθηματική πρωτοπορία του 20ού αιώνα, απευθείας συνομιλητής αλλά και συμ..
13.36€ 14.84€
Χωρίς ΦΠΑ:12.60€
ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ
-10 %
Brand: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΩΜΗ Συγγραφέας: DE MEIBOHM ANATOL
Ο Anatol de Meibohm, τελευταίος απόγονος του επιφανούς ποιητή και λόγιου του 16ου αιώνα, Meibomius, γεννήθηκε το 1899 στα ρωσογερμανικά σύνορα. Σπούδασε στην Αγία Πετρούπολη, στο Βελιγράδι και στο γερμανικό Πανεπιστήμιο της Πράγας απ’ όπου απέκτησε, το 1934, το διδακτορικό του πάνω στη φιλοσοφία. Δι..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
-10 %
Brand: ΝΙΚΑΣ Συγγραφέας: ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ Σ.
Οι «αποδράσεις» από την μια μεριά των συνόρων στην άλλη, το πέρασμα απ’ το Βόρειο τμήμα της Ηπείρου στο Νότιο με όχημα βιβλία και συγγραφείς, συνθέτουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο δύσβατο τοπίο των Βαλκανίων. Εκεί όπου τα λάθη της ιστορίας και οι εθνικισμοί έσπειραν δάκρυα, αίματα και μίση, μετατρέπ..
13.05€ 14.50€
Χωρίς ΦΠΑ:12.31€
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
-10 %
Brand: ΦΥΛΑΤΟΣ Συγγραφέας: ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΡΩΠΙΑ
Ανάμεσα στους στίχους, ξεθάβουμε τη γαλήνη μιας ηλιόλουστης μέρας, την αγάπη που χρωματίζεται σε αποχρώσεις του λυκόφωτος, τις φιλίες που μουρμουρίζουν τα όνειρα του παρελθόντος και την ατέλειωτη αθωότητα που διαπερνά τα πάντα. Μέσα από τη γλώσσα της -τόσο στοιχειώδη όσο και βαθιά- η ποιήτρια απευθύ..
12.40€ 13.78€
Χωρίς ΦΠΑ:11.70€
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Η ΚΑΤΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΩΔΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
-10 %
Brand: ΚΟΥΚΚΙΔΑ Συγγραφέας: ΔΗΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Η ΚΑΤΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΩΔΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΚΟΥΚΚΙΔΑ..
6.68€ 7.42€
Χωρίς ΦΠΑ:6.30€
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
-10 %
Brand: ΕΣΤΙΑ Συγγραφέας: KUNDERA MILAN
Ο δικός μου κόσμος δεν είναι ο κόσμος των θεωριών. Οι σκέψεις αυτές είναι σκέψεις ενός πρακτικού. Το έργο κάθε μυθιστοριογράφου περιλαμβάνει μια εγγενή αντίληψη της ιστορίας του μυθιστορήματος, μια ιδέα για το τι εστί μυθιστόρημα. Σ' αυτήν ακριβώς την ιδέα περί μυθιστορήματος που εμπεριέχεται στα μυ..
14.41€ 16.01€
Χωρίς ΦΠΑ:13.59€
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ.  ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ
-10 %
Brand: ΣΜΙΛΗ Συγγραφέας: ΖΗΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η ανάλυση της ‘φωτογραφίας των µαζών’ µέσα από την αναφορά σε ιδιαίτερα εικαστικά χαρακτηριστικά της, µε στόχο τον εντοπισµό ενδεχόµενων έµµεσων (παλαιότερα) ή άµεσων (σήµερα) επιρροών και διαδράσεών της µε την λόγια διάσταση της φωτογραφίας. Σε γενικές γραµµές η τρέχουσ..
15.93€ 17.70€
Χωρίς ΦΠΑ:15.03€
ΠΛΑΝΔΗΜΙΑ
-10 %
Brand: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Συγγραφέας: ΣΙΑΚΚΑ ΕΛΕΝΑ
Η πλάνη, σε καιρό πανδημίας, γίνεται το αποτελεσματικότερο εργαλείο για τη χειραγώγηση της μάζας. Τα πάντα γύρω μας μεταμορφώνονται και παραμορφώνονται, υπό τη σκιά ενός διαρκούς και απροσδιόριστου φόβου που δεν μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα με ψυχραιμία. Υπό την απειλή ενός επικίνδυν..
9.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:9.34€
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ
-10 %
Brand: ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ Συγγραφέας: ΣΤΕΚΑ - ΑΣΩΝΙΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ
Αν υπάρχει έστω και μία απειροελάχιστη πιθανότητα να επέδρασαν θετικά ο κορονοϊός (και ο συνακόλουθός του εγκλεισμός) στη ζωή των ανθρώπων, του κάθε ανθρώπου, αυτή είναι ότι τον βοήθησε να στραφεί στον εσωτερικό εαυτό του, να καταγράψει τις πιθανές εντυπώσεις και σκέψεις του αντίκρυ σ’ ένα τοπίο, μί..
11.25€ 12.50€
Χωρίς ΦΠΑ:10.61€
Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΞΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
-10 %
Brand: ΔΩΜΑ Συγγραφέας: FOUCAULT MICHEL
Αν η φιλοσοφία θέτει το ερώτημα «ποια είναι η αλήθεια;», υπάρχει κάτι πριν από τη φιλοσοφία, που αποτελεί προϋπόθεσή της: η ικανότητα να αμφισβητείς αυτό που παρουσιάζεται ως αλήθεια, να το αρνείσαι, να του εναντιώνεσαι· η ετοιμότητα να στέκεσαι απέναντι στην αυθεντία, δηλαδή την πνευματική και πολι..
17.82€ 19.80€
Χωρίς ΦΠΑ:16.81€
ΒΡΑΧΥΓΡΑΦΙΕΣ
-10 %
Brand: ΔΙΑΥΛΟΣ Συγγραφέας: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Χ.
Οι Βραχυγραφίες είναι μια ανθολόγηση συντομογραφημένων σκέψεων, σημεία και τέρατα προσωπικών απόψεων, χαραγμένα πάνω στη σκληρή επιφάνεια της ανθρώπινης αδιαφορίας. Συνιστούν ένα ιδιότυπο Amber Alert, μια αγωνιώδη αναζήτηση του εξαφανισμένου χιούμορ ή ενός αιτήματος αυτογνωσίας, που κακοφόρμισε και ..
7.20€ 8.00€
Χωρίς ΦΠΑ:6.80€
ΓΙΑ ΤΟΝ PYNCHON
-10 %
Brand: ΠΟΛΙΣ Συγγραφέας: ΜΗΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Σύμφωνα με τον περίφημο κριτικό Harold Bloom, τέσσερις συγγραφείς ανήκουν στον κανόνα της μεταπολεμικής αμερικανικής λογοτεχνίας: ο Philip Roth, ο Cormac McCarthy, ο Don DeLillo και ο Thomas Pynchon. Ο Thomas Pynchon εμφανίστηκε στη λογοτεχνία στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Τα βιβλία που έχει ε..
15.93€ 17.70€
Χωρίς ΦΠΑ:15.03€
ΙΩΝ Ο ΚΥΩΝ ΠΕΡΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ
-10 %
Brand: ΙΚΑΡΟΣ Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Ο Ίων, ένα ημίαιμο λαμπραντόρ που ζει στην Αθήνα με τον Άνθρωπό του, φιλομαθής και περίεργος παρατηρητής του κόσμου γύρω του, αιφνιδιάζεται διαρκώς και επιχειρεί να λύσει τις απορίες που τον βασανίζουν. Πώς είναι δυνατόν να έχει πρόγονο τον γκρίζο λύκο; Ψάχνει απάντηση στον Δαρβίνο, στα μυστήρια της..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
-10 %
Brand: ΦΥΛΑΤΟΣ Συγγραφέας: ΠΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
Η ώρα του αγροτικού έρχεται για όλους... Για μία ειδικευόμενη ακτινολόγο ήρθε τώρα! Καιρός να αφήσει τους γνώριμους χώρους του νοσοκομείου για την απομονωμένη, πλην μαγευτική, ελληνική ύπαιθρο. Συνταγογραφήσεις που «κολλούν», αναφυλαξίες στη μέση του πουθενά και συναντήσεις που θυμίζουν Survivor, απ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
-10 %
Brand: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ. Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο Συλλογικός Τόμος με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης: Από την απεραντοσύνη τον κόσμου στον περίβολο του έργου» περιέχει 21 επιλεγμένες εργασίες, τις οποίες εισηγήθηκαν μελετητές του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο ομώνυμο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Γλ..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
Ο ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
-10 %
Brand: ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Συγγραφέας: ΚΑΡΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
TΟ ΒΙΒΛΙΟ αναδεικνύει τη σημασία μίας αναγκαίας νοητικής επεξεργασίας των αποφάσεων της ατομικής ή συλλογικής ζωής και των περασμένων λαθών από τις «νοητικές πυξίδες» της τωρινής ανθρώπινης Φυλής. Επικεντρώνεται στις Υποδομές και Υπερδομές των φυσικών, ψυχικών και πνευματικών ανθρώπων, τις ανισότητε..
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
-10 %
Brand: ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ Συγγραφέας: STEINER GEORGE
Δύο από τα τελευταία κείμενα του Τζωρτζ Στάινερ, που αποτελούν κατά κάποιο τρόπο ένα παιγνιώδες και ταυτόχρονα ολοκληρωμένο προσχέδιο πνευματικής διαθήκης. Στο πρώτο, ένας μισοκαμένος πάπυρος που βρέθηκε στην ανασκαφή μιας βίλας στο Ερκολάνο, γεμάτος κρυπτικούς και ημιτελείς αφορισμούς, δίνει την αφ..
10.98€ 12.20€
Χωρίς ΦΠΑ:10.36€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 320 (16 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.