Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 45€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Αρχιτεκτονική

Βιβλία αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας στο Docu

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το βιβλίο Οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα: κληρονομιές υπό διαπραγμάτευση εξετάζει τα οθωμανικά μνημεία της Ελλάδας ως την κληρονομιά μιας ιστορικής περιόδου που υπόκειται σε πολλαπλές αναγνώσεις. Το συλλογικό αυτό έργο συγκεντρώνει πρωτότυπες μελέτες που καλύπτουν μεγάλο εύρος επιστημονικών κλάδων, ό..
49.50€ 55.00€
Χωρίς ΦΠΑ:46.70€
ΤΟ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΜΑΡΕΤ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
-10 %
Brand: ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ Συγγραφέας: ΠΕΡΔΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ Σ.
Το Αλατζά Ιμαρέτ αποτελεί στη σημερινή του μορφή ένα τυπικό παράδειγμα ζαβινιελί-τζαμιού (τζαμί με κοινωνικο-θρησκευτικές λειτουργίες), με πενταμερές προστώο, δύο κάθετους χώρους, τον επονομαζόμενο “χώρο της κλειστής αυλής” και τον χώρο προσευχής, και τέσσερις πλαϊνούς χώρους (eyvan). Το κτίσμα έχει..
57.24€ 63.60€
Χωρίς ΦΠΑ:54.00€
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ DESIGN ΣΧΕΔΙΑ(ΕΥ)ΖΕΙΝ
-10 %
Brand: UNIVERSITY STUDIO PRESS Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ DESIGN ΣΧΕΔΙΑ(ΕΥ)ΖΕΙΝ, UNIVERSITY STUDIO PRESS..
36.00€ 40.00€
Χωρίς ΦΠΑ:33.97€
ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΧΤΙΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗ ΤΗΣ
-10 %
Brand: ΙΝΔΙΚΤΟΣ Συγγραφέας: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΑΣΗΣ
Τα κτίρια είναι «χτισμένα κείμενα», κείμενα που καταγράφουν και αφηγούνται τις ιστορίες των ανθρώπων που τα έχτισαν, αλλά και εκείνων που κατοίκησαν εκεί στο παρελθόν ή κατοικούν ακόμη μέχρι σήμερα στους χώρους τους. Συγκροτούνται κι αυτά από λέξεις που σχηματίζουν προτάσεις, αυτές με τη σειρά τους ..
28.80€ 32.00€
Χωρίς ΦΠΑ:27.17€
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
-10 %
Brand: 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ Συγγραφέας: ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ..
21.60€ 24.00€
Χωρίς ΦΠΑ:20.38€
ΑΡΣΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙΑ
-10 %
Brand: ΓΡΗΓΟΡΗ Συγγραφέας: ΔΑΜΟΥΛΗ ΦΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν διαχρονικά με τα κείμενα των ταξιδιωτών εν γένει, βρέθηκαν μπροστά σε αμέτρητες πληροφορίες, εκτιμήσεις, κριτικές καθώς και σχόλια, υποκειμενικά συνήθως, θετικά ή αρνητικά, άλλοτε παράδοξα, άλλοτε φανταστικά και άλλοτε εντελώς ιδιαίτερα. Εκείνο όμως που παραμένει σημαντι..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΔΙΣΙΓΜΑ Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΙΛΑ
Στόχος του βιβλίου Αστικοί Μετασχηματισμοί & Πολεοδομικές Εφαρμογές είναι να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αστικού φαινομένου και να διερευνήσει τις βασικές παραμέτρους που επιδρούν στον μετασχηματισμό των πόλεων, εστιάζοντας και στα στοιχεία εκείνα που απαντών..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. EXPO_2022 ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
-10 %
Brand: ΙΑΝΟΣ
Κυκλοφορεί το λεύκωμα της έκθεσης «Τα κάστρα της Βιομηχανίας. Expo_2022». Πρόκειται για μια συνέκδοση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και των εκδόσεων IANOS. Η έκθεση συγκέντρωσε 30 βραβευμένες συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και είχε στόχο την ανάδειξη της ..
12.99€ 14.44€
Χωρίς ΦΠΑ:12.26€
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
-10 %
Brand: ΙΑΝΟΣ
Κυκλοφορούν τα Πρακτικά του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής με τίτλο «Τα κάστρα της Βιομηχανίας», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 12-14 Μαΐου 2022. Πρόκειται για μια συνέκδοση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και των εκδόσεων IANOS. Το Συνέδριο διε..
39.99€ 44.44€
Χωρίς ΦΠΑ:37.73€
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ Β΄ ΤΟΜΟΣ
-10 %
Brand: ΝΕΦΕΛΗ Συγγραφέας: ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Η αρχιτεκτονική είναι η πιο αναγκαία από τις τέχνες, πιθανώς η πιο αναγκαία για τη φυσική μας επιβίωση. Ζούμε καθημερινά με αυτήν, δηλαδή με το τεχνητό περιβάλλον που η ίδια προσδιορίζει. Ο χαρακτήρας και η ποιότητα του κελύφους της κατοικίας μας, αλλά και του δημόσιου περιβά..
44.55€ 49.50€
Χωρίς ΦΠΑ:42.03€
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (1760-1914)
-10 %
Brand: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Συγγραφέας: ΤΣΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
...Ο συγ­γρα­φέ­ας ερ­γά­σθη­κε σε ένα ση­μα­ντι­κό ιστο­ρι­κό και κοι­νω­νι­κό θέ­μα, τον συν­δυ­α­σμό των ιδε­ών της αισθη­τι­κής και της λει­τουρ­γί­ας των μορ­φών που καλ­λι­ερ­γή­θη­καν στις δι­α­κο­σμη­τι­κές τέ­χνες και την αρ­χι­τε­κτο­νι­κή, κα­τά την πε­ρί­ο­δο που προ­η­γή­θ..
32.40€ 36.00€
Χωρίς ΦΠΑ:30.56€
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
-10 %
Brand: ΜΑΓΜΑ Συγγραφέας: RUSKIN JOHN
Η Φύση του γοτθικού ρυθμού αποτελεί μια κραυγή αγωνίας του συγγραφέα για τη σημασία της καλλιτεχνικής τεχνοτροπίας και, μαζί με αυτήν, για την απώλεια της κοινωνίας την οποία θαύμαζε τόσο πολύ. Είναι το καίριο σημείο της σκέψης του Τζον Ράσκιν, διότι κατευθύνει την έρευνα προς ριζοσπαστικά πρωτότυπε..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
-10 %
Brand: ΜΑΓΜΑ Συγγραφέας: JOHN RASKIN
Το πρώτο δοκιμιακό έργο του Τζον Ράσκιν στα ελληνικά! Το κείμενο που –όσο κανένα άλλο– συμπυκνώνει τη σκέψη και την αισθητική του. Γραμμένο το 1853, συνιστά μια σπουδαία ανθρωπολογική ανάλυση της τέχνης, ένα περίτεχνο και ιδιαίτερο γραπτό, μια γοητευτική αποτύπωση της κοινωνικής διάστασης της αισθητ..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Συγγραφέας: ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Καθώς oι Συμμαχικές Δυνάμεις κινούνταν εντός της Βαυαρίας στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέ­μου στην Ευρώπη, στρατιώτες και δημοσιογράφοι αναζη­τούσαν τα μέρη όπου είχε ζήσει ο Αδόλφος Χίτλερ σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε η μάστιγα και ο τρόμος της ανθρωπότητας. Τ..
18.13€ 20.14€
Χωρίς ΦΠΑ:17.10€
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ 1926-1976
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ
Σε αυτή την καταγραφή και παρουσίαση της πορείας και του έργου του αρχιτέκτονα Στέφανου Παρασκευόπουλου, καθηγητή στην Αρχιτεκτονική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Michigan από το 1954 έως το1976, τεκμηριώνεται η πολύπλευρη δράση του ως δασκάλου, ερευνητή, εφευρέτη και οραματιστή. Το ενδιαφέρον του για ..
30.53€ 33.92€
Χωρίς ΦΠΑ:28.80€
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ -ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ Συγγραφέας: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΒΕΝΕΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στὸ Δημαρχεῖο τῆς Ἀθήνας, τὸν Φεβρουάριο τοῦ 1966, ἔγινε ἡ πρώτη δημόσια συζήτηση γιὰ ἕνα ἐπίμαχο πολεοδομικὸ θέμα, μιὰ διαδικασία πρωτόγνωρη γιὰ ἐκείνη τὴν ἐποχή. Ἀντικείμενό της: ἡ προβληματικὴ τοῦ μέλλοντος τῆς παλιᾶς πόλης, τῆς λεγόμενης Πλάκας. Δύο ἀντιμαχόμενες προοπτικὲς —διατήρηση καὶ προστα..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΣ ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ
-10 %
Brand: ΤΖΙΟΛΑ Συγγραφέας: ΒΕΝΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Περιέχει: Έννοιες I, Εισαγωγικές, Έννοιες II και Μαγικές Λέξεις, Έννοιες ΙΙΙ. Εφαρμογή στην Αρχιτεκτονική: τύπος, τυπολογίες, μορφή και λειτουργία, 'στοιχεία', μέθοδοι, Τέσσερα Θεωρητικά Ομοιώματα Σχεδίασης και Σχεδιασμού: Αριθμητικό, Γεωμετρικό-Σχεδιαστικό, Φραστικό, Μηχανικό, Φραστικό Ομοίωμα: εφα..
58.78€ 65.31€
Χωρίς ΦΠΑ:55.45€
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ, ΔΙΚΤΥΑ, ΧΑΚΕΡΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-10 %
Brand: ΡΟΠΗ Συγγραφέας: RATTI CARLO
Ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας, πολεοδόμος και ακαδημαϊκός περιγράφει τις βασικές κινητήριες δυνάμεις του μέλλοντος των πόλεων. Από τη στιγμή που πόλεις άρχισαν να δημιουργούνται εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια, έχουν καταστεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά τεχνουργήματα του ανθρώπου. Ωστόσο, ..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ / ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ / ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ / ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ / ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ / ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ / ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ / ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ / ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
-10 %
Brand: ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Συγγραφέας: SILVER PETE
Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ σχεδιασμού και τεχνολογίας είναι κρίσιμη για την κατανόηση της ίδιας της αρχιτεκτονικής. Αυτό το βιβλίο επιχειρεί να εξηγήσει τα βασικά επίπεδα της αρχιτεκτονικής τεχνολογίας: τη φυσική των κατασκευών, τα δομικά στοιχεία και τις μορφές τους, τη θέρμανση, το φωτισμό, τον..
26.91€ 29.90€
Χωρίς ΦΠΑ:25.39€
Η ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ - Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Συγγραφέας: ΤΣΙΩΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Το πεπρωμένο της Αθήνας ήταν παράδοξο: μια μικρή κωμόπολη, με βαρύ ιστορικό παρελθόν, ξεχασμένη όμως στο πέρασμα των αιώνων, γίνεται η καρδιά ενός νέου εθνικού κράτους. Ειδικά στην περίπτωση της Αθήνας, η επιλογή της πρωτεύουσας είναι μια ­πράξη αποφασιστικής σημασίας, καθώς σηματοδοτεί τη ρήξη με τ..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 22 (2 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.