Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 30€ | BOX NOW Lockers
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Κινηματογράφος

Βιβλία για τον κινηματογράφο στο docu.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1942-1990) ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΞΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η ανάλυση, η περιγραφή και ο σχολιασμός της κινηματογραφικής παραγωγής στον ελληνικό κινηματογράφο την περίοδο 1942 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η έρευνα σε αυτό το πλαίσιο στην παραγωγή, αναπόφευκτα, επεκτείνεται και σε πτυχές της, όπως η καθετοποίηση ή..
22.90€ 25.44€
Χωρίς ΦΠΑ:21.60€
ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΣΟΥΜΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Αιγόκερως το εξαντλημένο κινηματογραφικό βιβλίο του Θόδωρου Σούμα, "Εθνικές κινηματογραφίες, στιλ & σκηνοθέτες", περιλαμβάνοντας μερικά νέα κείμενα και ορισμένες αλλαγές και διορθώσεις. Mεταξύ αυτών και μια σχετική βιβλιογραφία. Το βιβλίο είναι δομημένο ανά χώρα παραγωγ..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΠΑΤΑΙΓ, ΜΠΕΡΤΟΛΟΥΤΣΙ, ΟΣΙΜΑ
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Στο βιβλίο του Ο ερωτισμός, ο Μπατάιγ «ορίζει» τον ερωτισμό ως τη «μέχρι θανάτου επιδοκιμασία της ζωής». Τη σημασία της πρότασης υποψιάζεται όποιος έχει γνωρίσει έστω και ένα από τα λογοτεχνικά κείμενα του συνεχιστή της παράδοσης του Μαρκήσιου ντε Σαντ. Φυσικά, ο Μπατάιγ δεν είναι ο πρώτος που αναλα..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΣΜΟΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ένα βιβλίο για τον κινηματογράφο αλλά και για τη ζωή, τον κόσμο, τις ιδέες, τα συναισθήματα, την αίσθηση των πραγμάτων και τις σκέψεις που γεννούν, την ομορφιά και την αγωνία τους. Μια συλλογή κινηματογραφικών κειμένων που είναι, κυρίως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ταινίες∙ όχι μόνο στις ταινίες οι οπ..
14.31€ 15.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.50€
ΤΟ ΦΙΛΜ-ΔΟΚΙΜΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΚΕΧΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Το βιβλίο αυτό συνιστά μια απόπειρα σκιαγράφησης της διαδρομής του κινηματογραφικού είδους που καλείται φιλμ-δοκίμιο (essay-film) και της σχέσης του τόσο με τον τολμηρό πειραματισμό σε επίπεδο φόρμας όσο και με την ενεργό πραγμάτευση κρίσιμων κοινωνικών ερωτημάτων και προβλημάτων σε επίπεδο περιεχομ..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
-10 %
Συγγραφέας: ROSENSTONE ROBERT Α.
Το βιβλίο αποτελεί μία κλασική πραγματεία για τις ιστορικές ταινίες και για τον ρόλο τους στην αναπαράσταση του παρελθόντος. Ο συγγραφέας τεκμηριώνει τη θέση πως εάν αφήσουμε τις ιστορικές ταινίες έξω από τη συζήτηση για τις νοηματοδοτήσεις του παρελθόντος, είναι σαν να αγνοούμε ένα από τα πιο σημαν..
22.41€ 24.90€
Χωρίς ΦΠΑ:21.14€
ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
-10 %
Brand: ΓΡΑΦΗΜΑ Συγγραφέας: ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδος και οι εκδόσεις Γράφημα προχώρησαν στην εν λόγω έκδοση τόμου επιθεώρησης τέχνης, σε ετήσια βάση. Ο τόμος περιστρέφεται γύρω από δοκίμια λόγου, θεωρητικά επεξεργασμένα, με επίκεντρο το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιο..
23.85€ 26.50€
Χωρίς ΦΠΑ:22.50€
101 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ
-10 %
Brand: ΟΞΥ Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣ
Υπάρχουν ταινίες που θέλεις να δεις και να ξαναδείς! Είναι ταινίες που αγάπησες από την πρώτη στιγμή, που μίλησαν αμέσως στο θυμικό σου, που σε πλημμύρισαν συναισθήματα και γέμισαν το είναι σου. Σε μερικές ξέρεις τους διαλόγους απέξω, σιγομουρμουρίζεις τα τραγούδια τους, γνωρίζεις και την πιο μικρή ..
12.98€ 14.43€
Χωρίς ΦΠΑ:12.25€
ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕΞ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΑΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Συγγραφέας: ΦΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Το «Αυστηρώς ακατάλληλον», το πρώτο απ’ όσο ξέρω βιβλίο για τα καθ’ ηµάς τσοντάδικα, είχε βγει σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, το Νοέµβρη του 1994, εξαντλήθηκε γρήγορα, µα, για διάφορους λόγους, δεν ξαναβγήκε. Ήταν εξάλλου ένα βιβλίο κεφιού, φτιαγµένο στο γόνατο από µένα και παραγµένο από τον πρώτο εκδό..
12.40€ 13.78€
Χωρίς ΦΠΑ:11.70€
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2022
-10 %
Brand: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΚΚ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στις 480 σελίδες του «Κινηματογράφος 2022», με αρχισυντάκτη και επιμελητή έκδοσης τον κριτικό κινηματογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Κολιοδήμο, Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Κ.Κ., περιλαμβάνονται: Κριτική ανάλυση όλων των ταινιών που κυκλοφόρησαν στις ελληνικές αίθουσες στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (1 Ια..
17.91€ 19.90€
Χωρίς ΦΠΑ:16.89€
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΜΟΣ Α
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η κριτική του κινηματογράφου έχει μια, αν όχι πλούσια, πάντως ενδιαφέρουσα ιστορία στην Ελλάδα. Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου αποφάσισε να τη συλλέξει και να την καταγράψει, συνδέοντάς την με το ελληνικό σινεμά, με το οποίο μοιράζεται μια σχεδόν κοινή μοίρα. Μέσα από βιογραφικά στοιχεία..
28.62€ 31.80€
Χωρίς ΦΠΑ:27.00€
10 3/4 ΣΕΝΑΡΙΑ (ΤΟΜΟΣ Β')
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Θυμάμαι πάντα τον τρόπο με τον οποίο στεκόταν δίπλα στο μπαρ του caffe Centrale στο Santarcangelo, αφοσιωμένος στο φλιτζάνι του καφέ. Μικρές γουλιές, με μια αιωνιότητα απόσταση η μία από την άλλη. "Εσείς πίνετε τον καφέ", μου λέει ο Θόδωρος για να δικαιολογήσει το μακρύ τελετουργικό, "εγώ τον απολαμ..
16.26€ 18.06€
Χωρίς ΦΠΑ:15.34€
ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ/ΠΛΑΝΑ. (ΑΠΟ)ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ (ΜΟΥ)
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Το ανά χείρας βιβλίο είναι λιγότερο μελέτη και περισσότερο μια ιδιοσυγκρασιακή περιδιάβαση σε εικόνες από το ελληνικό σινεμά που, πριν μας στοιχειώσουν, κατοίκησαν εντός μας. Πολλές εικόνες μητέρων ακριβές εικόνες αγαθών και δύσκολων αισθημάτων...
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΓΕΝΕΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ
-10 %
Brand: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Συγγραφέας: ΖΑΝ-ΛΙΚ ΓΚΟΝΤΑΡ
Με την φυγή του Godard μοιάζει να πέθανε (ξανά) ο κινηματογράφος και η εποχή του αλλά ασφαλώς θα ξαναγεννηθεί όπως κάθε τι που έχει πέσει καλή σπορά επάνω του. Ήταν ο άνθρωπος που συνέγραψε το πιο μοντέρνο λεξικό της πιο μοντέρνας τέχνης. Ο Godard ήταν ταυτόχρονα η nouvelle vague, η «αριστερή όχθη»,..
12.40€ 13.78€
Χωρίς ΦΠΑ:11.70€
ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΣΕΖΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ
-10 %
Brand: ΟΞΥ Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Με κατακτημενη σχεδον σε αγουρα χρονια την κορυφη, ο Σκορσεζε στην πραξη μιμηθηκε τα πλασματα του φακου του, πεφτοντας στα σκοτάδια τησ αποτυχίας τόσες φορές , κι άλλες τόσες εξυψούμενος. Τα μέλη της Πανελλήνιας ¨Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, παλαιότερα και νεότερα, με μια έκδοση που για πρώτη φορ..
17.91€ 19.90€
Χωρίς ΦΠΑ:16.89€
CINEΠΙΛΟΓΕΣ: 100 ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ
-10 %
Brand: ΗΔΥΕΠΕΙΑ Συγγραφέας: ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η συναρπαστική ιστορία του κινηματογράφου διαθέτει ανεκτίμητο πλούτο από αξιομνημόνευτα έργα υψηλής Τέχνης. Κάποια από αυτά είναι καταξιωμένα στη συλλογική συνείδηση και έχουν μόνιμη θέση στις αμέτρητες λίστες αξιολόγησης που δημοσιεύονται κατά καιρούς. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά υποτιμημένα ή ξεχα..
34.34€ 38.16€
Χωρίς ΦΠΑ:32.40€
ΤΑ BACKSTAGE ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ
-10 %
Brand: ΑΓΚΥΡΑ Συγγραφέας: ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΜΑΚΗΣ
Πάντα με γοήτευαν οι ιστορίες πίσω από την κάμερα. Από τότε που, πιτσιρικάς, σκαρφάλωνα στον μαντρότοιχο του θερινού σινεμά της γειτονιάς μου, μέχρι και σήμερα που η καλή μου τύχη με έφερε κοντά σε όλους αυτούς τους μυθικούς ηθοποιούς, που –ως άλλοι παραμυθάδες– μου διηγήθηκαν τα παρασκηνιακά τους «..
17.01€ 18.90€
Χωρίς ΦΠΑ:16.05€
Η ΑΛΛΗ ΓΗ - ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
-10 %
Brand: ΜΕΛΑΝΙ Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ
Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου μόλις εκδόθηκε από τις εκδόσεις Μελάνι ένα 16σέλιδο μεγάλου σχήματος, με το «σενάριο» του Γιάννη Ευσταθιάδη Η άλλη γη, παραλλαγή του τίτλου Η άλλη θάλασσα, της τελευταίας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.Το..
1.80€ 2.00€
Χωρίς ΦΠΑ:1.70€
ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1929 ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2021
-10 %
Brand: ΙΑΝΟΣ Συγγραφέας: ΞΙΦΙΛΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Ι.
Παρά τις αντιρρήσεις που καθένας μας μπορεί να έχει για τον θεσμό των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ή και για κάθε θεσμό βραβεύσεων γενικότερα, το βραβείο Όσκαρ αναντίρρητα είναι το διασημότερο και πλέον πολυπόθητο έπαθλο διεθνώς, η απόλυτη στιγμή χαράς για όσους το αποσπούν. ..
18.00€ 20.00€
Χωρίς ΦΠΑ:16.98€
101 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΕΙΣ
-10 %
Brand: ΟΞΥ Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣ
Ταινίες τόσο κακές, που ο θάνατος μπροστά τους φαντάζει σωτηρία! Οι Εκδόσεις Οξύ με μεγάλη χαρά και άφθονο χιούμορ παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Κολιοδήμου «101 ελληνικές ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις», μία λίστα με τις κριτικές των πιο κακών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου...
12.51€ 13.90€
Χωρίς ΦΠΑ:11.80€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 25 (2 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.