Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Λαογραφία - Μυθολογία

Βιβλία λαογραφίας και μυθολογίας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο βιβλιοπωλείο Docu. Παραδόσεις, ήθη, έθιμα και μύθοι μέσα στον χρόνο και στους τόπους και πολλά άλλα.

ΠΕΡΙ ΕΥΧΩΝ, TΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΥΧΟµΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
-10 %
Brand: ΑΓΚΥΡΑ
Όλα χωρούν σε αυτό το βιβλίο, σε αυτό το «γενναιόδωρο κουτί» των ευχών. Όποια σελίδα κι αν ξεφυλλίσεις, σε όποιο σηµείο ή «γωνιά» κι αν πέσει βιαστικά το βλέµµα, µια ευχή θα λάµψει, φωτίζοντας και ανακαλώντας µια βιωµένη προσωπική στιγµή της ζωής. Με µια τέτοια ωραιότατη συλλογή «περιστασιακών» ευχώ..
10.71€ 11.90€
Χωρίς ΦΠΑ:10.11€
Ο ΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ
-10 %
Brand: IWRITE.GR Συγγραφέας: ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΙΟΣ
«Ο Αυλός του Πανός» αποτελεί μια συλλογή πρωτότυπων μυθογραφημάτων, στα οποία αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και πρόσωπα του αρχαίου κόσμου επισκέπτονται το παρόν και, μέσα από τις ιδιαίτερες προσωπικές τους φιλοσοφικές θέσεις, τοποθετούνται πάνω σε σύγχρονες καταστάσεις και φαινόμενα. Ο σχολιασμός των π..
16.02€ 17.80€
Χωρίς ΦΠΑ:15.11€
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΦΩΝΕΣ
-10 %
Brand: ΔΩΔΩΝΗ Συγγραφέας: Χολστ-Γουόρχαφτ Γκέιλ
Ο θρήνος είναι παγκόσμιος, τα τελετουργικά του πολλαπλά. Ανάμεσα σ’ αυτά, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το μοιρολόι. Ένα μοιρολόι εκφράζει τον θρήνο, αλλά όχι αναγκαστικά τον θρήνο για τους νεκρούς. Οι Επικίνδυνες Φωνές. Γυναικεία μοιρολόγια και ελληνική λογοτεχνία της Gail Holst-Warhaft επικεντ..
13.36€ 14.84€
Χωρίς ΦΠΑ:12.60€
ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ
-10 %
Brand: ΚΑΚΤΟΣ Συγγραφέας: Λουκόπουλος Κωνσταντίνος
Πώς γίνεται ολόκληρος θεός του πολέμου να είναι δειλός; Πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η εκδίκηση μιας απατημένης θεάς που ψάχνει να ξεσπάσει; Πόσο κακό είναι ικανή να κάνει μια μητέρα που αναζητά τη χαμένη της κόρη; Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβει ένα διάσημο τέρας που, μέχρι να τιμωρηθεί σκληρά και άδι..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
MYTHOLOGIE CRÉTOISE
-10 %
Réflexions initiales Deux événements redoutables ont ébranlé et ébranlent l`homme depuis sa première apparition sur terre, la naissance et la mort. Il regarde autour de lui et voit que tout a un commencement et une fin. Ses enfants naissent et meurent. Il en va de même pour les animaux, les plantes..
7.11€ 7.90€
Χωρίς ΦΠΑ:6.71€
KRETISCHE MYTHOLOGIE
-10 %
Zwei bedeutungsschwere Ereignisse haben den Menschen seit seinem ersten Erscheinen auf der Erde erschüttert und tun dies auch heute noch: Geburt und Tod. Er sieht sich um und erkennt, dass alles einen Anfang und ein Ende hat. Seine Kinder werden geboren und sterben. Dasselbe gilt auch für die Tiere,..
7.11€ 7.90€
Χωρίς ΦΠΑ:6.71€
CRETAN MYTHOLOGY
-10 %
Two shocking events have shaken and continue to shake humans, since they first appeared on earth; birth and death. Humans look around and see that everything has a beginning and an end. Their children are born and die. So are animals, plants and stars. Birth and death alternate non-stop. Going back..
7.11€ 7.90€
Χωρίς ΦΠΑ:6.71€
ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
-10 %
Brand: MYSTIS EDITIONS Συγγραφέας: ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Δύο τρανταχτά γεγονότα συντάραξαν και συνταράζουν τον άνθρωπο, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε πάνω στη γη, η γέννηση και ο θάνατος. Κοιτάζει γύρω του και βλέπει ότι όλα έχουν μιαν αρχή κι ένα τέλος. Τα παιδιά του γεννιούνται και πεθαίνουν. Το ίδιο και τα ζώα, τα φυτά και τ’ άστρα. Η γέννηση και ο θάν..
7.11€ 7.90€
Χωρίς ΦΠΑ:6.71€
ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑΞΙΑΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΤΟΜΟΣ Δ΄ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ)ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ
-10 %
Brand: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ. Συγγραφέας: ΣΕΡΓΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ Γ.
ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑΞΙΑΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΤΟΜΟΣ Δ΄ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ)ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ...
17.17€ 19.08€
Χωρίς ΦΠΑ:16.20€
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ 1: ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
-10 %
Brand: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Συγγραφέας: ΤΣΙΤΑΣ ΜΑΚΗΣ
Τα χρόνια τα παλιά, δεν μπορούσαν όλοι να πάνε στο σχολείο, ούτε και μπορούσαν όλοι να έχουν βιβλία στο σπίτι τους. «Και πώς μάθαιναν τότε;» σίγουρα θα λέτε με τον νου σας. Μάθαιναν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων· κι ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό ήταν μέσα από τις παροιμίες: ..
11.97€ 13.30€
Χωρίς ΦΠΑ:11.30€
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΟΙ
-10 %
Brand: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Συγγραφέας: ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΜΗΝΑΣ Α.
Βιοεργογραφικά μελετήματα. Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του σταδιοδρομίας, ο Καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης έχει μελετήσει το έργο σπουδαίων Ελλήνων και ξένων λαογράφων, το οποίο καταγράφει και συγκεντρώνει στο βιβλίο του “Έλληνες και Ξένοι Λαογράφοι ‒ Βιοεργογραφικά Μελετήματα". Ο ενδιαφερόμ..
19.80€ 22.00€
Χωρίς ΦΠΑ:18.68€
ΕΓΩ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ-1922-2022.ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ
-10 %
Brand: ΤΟΠΟΣ Συγγραφέας: ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ
Υµνηµένος από τον Σικελιανό και τον Εγγονόπουλο, τον Τσαρούχη και τον Κουν, ύποπτος στις εξουσίες και περιφρονηµένος από κάποιους «αξιοπρεπείς» είτε «καλλιεργηµένους», ο περιθωριακός υποτίθεται ελληνικός Καραγκιόζης κατάφερε για πάνω από έναν αιώνα να µιλήσει καίρια για τα πιο κεντρικά, αισθητικά, κ..
17.99€ 19.99€
Χωρίς ΦΠΑ:16.97€
Η ΜΑΚΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ
-10 %
Brand: ΔΡΟΜΩΝ Συγγραφέας: ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Α.
Ο αναγνώστης από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, διαπιστώνει ότι ο συγγραφέας δίνει, με μια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, τα αναμνηστικά του αποθέματα πάνω στις συνήθειες, τους καημούς και τις ιδιορρυθμίες των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος ενός όμορφου παραδοσιακού χωριού στον ευρύτερο χώρο ..
20.99€ 23.32€
Χωρίς ΦΠΑ:19.80€
FIABE DALLA GRECIA
-10 %
Brand: ΑΙΩΡΑ
Μια ανθολογία λαϊκών παραμυθιών από την Ελλάδα...
12.60€ 14.00€
Χωρίς ΦΠΑ:11.89€
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
-10 %
Brand: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ. Συγγραφέας: Π. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ Π. ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ...
61.06€ 67.84€
Χωρίς ΦΠΑ:57.60€
SUBJEKTIVITÄT UND SUBJEKTIVIERUNG ZUR DIALEKTIK DES SPRACHWANDELS IN DER SLAVIA
-10 %
SUBJEKTIVITÄT UND SUBJEKTIVIERUNG ZUR DIALEKTIK DES SPRACHWANDELS IN DER SLAVIA, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ...
17.17€ 19.08€
Χωρίς ΦΠΑ:16.20€
ΜΠΟΓΙΑΛΙΚΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΜΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
-10 %
Brand: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Συγγραφέας: ΚΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ι.
«Στο παρόν πόνημα επιχειρώ να δώσω μια μερική και σύντομη ιστορία των χωριών της Ανατολικής Ρωμυλίας Μικρό και Μεγάλο Mπογιαλίκι (και της αποικίας τους Μουραντανλί) και κάποιες βασικές γνώσεις για τη γλώσσα και τα ήθη και έθιμα των Μπογιαλικιωτών. Το γλωσσικό ιδίωμα των Μπογιαλικιωτών δεν έτυχε, μέ..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΎΘΟΣ – ΙΣΤΟΡΊΑ – ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ Συγγραφέας: ΠΛΑΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στο Χρονικό της Λήμνου, η μακραίωνη ιστορία ενός σχετικά άγνωστου και κάπως αγνοημένου μέχρι πρόσφατανησιού του Αιγαίου μετατρέπεται σε συναρπαστικό αφήγημα, ένα πραγματικό χρονικό για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στις σελίδες του, οι αναγνώστες θα βρουν σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνία, ..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
-10 %
Brand: ΑΙΩΡΑ
Αφροδισιακός, γαλαξίας, μέντορας, μουσείο, ύβρις … είναι ελάχιστες μόνο από τις λέξεις που μας έχει κληροδοτήσει η ελληνική μυθολογία με τη δημιουργική ορμή της. Επέζησαν χιλιετίες ολόκληρες, άλλαξαν, προσαρμόστηκαν και σήμερα τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, αν και συχνά δεν ξέρουμε την ιστορία που κ..
9.72€ 10.80€
Χωρίς ΦΠΑ:9.17€
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ
-10 %
Brand: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ. Συγγραφέας: ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ...
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 71 (4 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.