Menu
Your Cart
Δωρεάν αποστολή Βιβλίων σε όλη την Ελλάδα από 35€
για την πόλη της Βέροιας δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες άνω των 19€

Λαογραφία - Μυθολογία

Βιβλία λαογραφίας και μυθολογίας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο βιβλιοπωλείο Docu. Παραδόσεις, ήθη, έθιμα και μύθοι μέσα στον χρόνο και στους τόπους και πολλά άλλα.

ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΤΟ ΡΗΜΑ ΨΗΦΙΔΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
-10 %
Brand: ΦΙΛΥΡΑ Location: ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΔΩΡΑ
Οι μνήμες, οι διηγήσεις, τα ήθη και τα έθιμα, οι μουσικές, οι μυρωδιές και τα χρώματα... Αυτά θέλησα να διασώσω. Όλα όσα πριν λίγες δεκαετίες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής. Σήμερα που, μέρα τη μέρα, όλα ξεφτίζουν και μπαίνουν στο ψηλό αραχνιασμένο ράφι του χρόνου, όλο και περισσότερο..
18.13€ 20.14€
Χωρίς ΦΠΑ:17.10€
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ
-10 %
Brand: ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ Location: ΣΑΤΣΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Τότε, στα χρόνια των παππούδων μας, δεν βάζανε τα παραμύθια σε κατηγορίες. Τα άκουγαν για να παρηγορηθούν και για να περάσουν ευχάριστα τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Δεν υπήρχε τηλεόραση για να ξεχαστούν μέχρι να τους πιάσει η νύστα. Εκεί, στο Τσινάρ, ακούγοντας ο πατέρας μου παραμύθια από τη μητέρα..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
-10 %
Brand: ΑΡΤΕΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Location: ΣΠΕΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η έκδοση βασισμένη σε λαϊκές αφηγήσεις ή «παραδόσεις» από όλο τον ελληνικό χώρο αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση των ξωτικών του τόπου μας και είναι το αποτέλεσμα της επίπονης και μακρόχρονης ερευνητικής εργασίας του συγγραφέα. Η απομάγευση του σύγχρονου κόσμου μας έχει συντελεστεί εδώ και καιρό και τα..
22.50€ 24.99€
Χωρίς ΦΠΑ:21.22€
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
-10 %
Brand: ΑΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Location: ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΖΑΧΑΡΩ X.
Η έκδοση αυτού του βιβλίου έγινε για να αποτίσει η συγγραφέας έναν ελάχιστο φόρος τιμής στην Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη μεγαλύτερη τραγωδία της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας. Ο τίτλος του βιβλίου είναι σαφής, αναδεικνύοντας όμως όχι μόνο την ιστορία της Εκκλησία..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 18Ο ΚΑΙ 19Ο ΑΙΩΝΑ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΗΔΥΕΠΕΙΑ Location: ΤΖΙΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τα ταξίδια στη ζωή μας, είναι σαν τις γέφυρες, που χωρίς αυτές θα ήμασταν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Συνδέουν τις απέναντι όχθες, έχουν ενδιαφέρον γιατί στο τέλος υπάρχει ένας προορισμός, κάτι σημαντικό, μια γνωριμία, ένας άλλος κόσμος, κάτι άγνωστο που επιθυμούμε τόσο επίμονα ίσως να γνωρί..
14.31€ 15.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.50€
ΤΑ ΛΥΚΙΑΚΑ 20 ΜΙΚΡΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΛΙΒΙΣΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
-10 %
Brand: ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ Location: ΔΕΛΗΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Π.
20 μικρά μελετήματα σχετικά με την Ιστορία και την Παράδοση Μάκρης και Λιβισίου Λυκίας Μ. Ασίας, που έχουνε σκοπό να κάνουν γνωστά στους ενδιαφερομένους, πρόσωπα και θέματα, έργα και ημέρες των μεγάλων της Ιστορίας μας (Μιχαήλ Μουσαίου, Κων/νου Λαμέρα, Σάββα Πασχαλίδη), αλλά και κάποια από τα έργα, ..
13.05€ 14.50€
Χωρίς ΦΠΑ:12.31€
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ : ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΜΙΑΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
-10 %
Brand: ΠΑΤΑΚΗΣ Location: ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
Εστιάζοντας στο λαϊκό παραμύθι ως ένα σύνολο πολύσημων συμβόλων, κοινωνικών πρακτικών, αισθητικών κανόνων και προσωπικών επιλογών και συναισθημάτων, το βιβλίο αυτό εξετάζει κάποια από τα πιο δυναμικά αφηγηματικά σχήματα που διατρέχουν την καθημερινή ζωή και την προφορική επικοινωνία των ελληνικών αγ..
26.10€ 29.00€
Χωρίς ΦΠΑ:24.62€
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΕΣ ΤΟΥ 2021
-10 %
Brand: ΓΡΗΓΟΡΗ Location: ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΑΛ. ΜΗΝΑΣ - ΔΟΥΛΑΒΕΡΑΣ Ν.ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Η σκέψη ότι ο Καζαμίας ως λαϊκό βιβλίο θα παρουσίαζε ιστορικά θέματα για την Επανάσταση του 1821, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων, μας οδήγησε να συγκεντρώσουμε πρώτα-πρώτα όλες τις εκδόσεις τού 2021 και έπειτα να αναζητήσουμε τα κείμενα που αναφέρονται σε γεγονότα και πρόσωπα του 1821. Συγκεντ..
10.80€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:10.19€
Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΙΛΗ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ
-10 %
Brand: 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ Location: ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ.
Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΙΛΗ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ, 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ..
14.40€ 16.00€
Χωρίς ΦΠΑ:13.58€
ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
-10 %
Brand: ΣΜΙΛΗ Location: ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΜΑΡΩ
Είκοσι μύθοι από την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία με θέμα την αγάπη και τον έρωτα. Θεοί και θνητοί πιάνονται στα δίχτυα των έντονων συναισθημάτων με απρόσμενες τις περισσότερες φορές συνέπειες. Ιστορίες για παιδιά αλλά και για μεγάλους που θέλουν να ταξιδέψουν μέσα από απλές και σύντομες διηγήσ..
8.10€ 9.00€
Χωρίς ΦΠΑ:7.64€
ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 3Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: SUSAETA Location: ΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ατρόμητοι, έξυπνοι, συνετοί, δίκαιοι, γοητευτικοί και, φυσικά, με υπεράνθρωπη δύναμη, οι ήρωες ήταν σωστά παλικάρια. Ο σπουδαιότερος όλων ήταν, δίχως αμφιβολία, ο Ηρακλής. Από μικρός φαινόταν ότι θα γινόταν... μεγάλος, και οι άθλοι που έφερε εις πέρας τού χάρισαν επάξια ένα εισιτήριο για μια θέση στ..
9.00€ 10.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.49€
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΤΟΜΟΣ Α΄
-10 %
Brand: ΠΕΔΙΟ Location: ΣΦΥΡΟΕΡΑ ΣΟΦΙΑ Ν.
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΤΟΜΟΣ Α΄, ΠΕΔΙΟ..
0.90€ 1.00€
Χωρίς ΦΠΑ:0.85€
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΤΟΜΟΣ 2
-10 %
Brand: ΠΕΔΙΟ Location: ΣΦΥΡΟΕΡΑ ΣΟΦΙΑ Ν.
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΤΟΜΟΣ Β΄, ΠΕΔΙΟ..
0.90€ 1.00€
Χωρίς ΦΠΑ:0.85€
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ
-10 %
Brand: ΣΠΑΝΙΔΗΣ Location: ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Αφορμές συγγραφής αυτού του βιβλίου ήταν αφενός το γενικότερο ενδιαφέρον για το θέατρο σκιών όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Όταν άρχισα να γράφω και να δημοσιεύω κείμενα για τον Καραγκιόζη στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες της Ξάνθης και της υπόλοιπης Θράκης, ο φίλος Μι..
7.63€ 8.48€
Χωρίς ΦΠΑ:7.20€
ΜΙΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗ ΟΙ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΕΡΑΣΤΑΙ
-10 %
Brand: ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ Location: ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ Ε.
Φεβρουάριος του 1893. Η μικρή αθηναϊκή κοινωνία συγκλονίζεται από τη διπλή αυτοκτονία δύο νέων ερωτευμένων, του ανθυπιάτρου Μιχαήλ Μιμήκου και της ωραίας Γερμανίδος Μαίρης Βέμπερ, γκουβερνάντας του μικρού πρίγκηπος Γεωργίου Β΄, υιού του (τότε) Διαδόχου και μετέπειτα βασιλέως του Ελληνικού θρόνου Κων..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
-10 %
Brand: ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ Location: ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗ-ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
Γυναίκα! Το μισό του ουρανού, το μισό της Γης. Ο Παράδεισος για κάποιους, η κόλαση για άλλους. Ούτως ή άλλως, οι γυναίκες αριθμούν πάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη μας. Ασχολήθηκαν μ’ αυτήν πολλοί. Ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, καλλιτέχνες την αποθέωσαν και άλλοι της έριξαν το ανάθεμα. Είχα ..
11.25€ 12.50€
Χωρίς ΦΠΑ:10.61€
EΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΥΘΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
-10 %
Brand: POLARIS Location: ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ Α.
Εδώ, στην λεκάνη της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου πριν 2.500 χιλιάδες χρόνια, για πρώτη φορά στον λεγόμενο δυτικό πολιτισμό, ο κόσμος, χωρίς να πάψει να είναι μαγικός, έγινε μετρήσιμος και προσπελάσιμος. Εδώ, για πρώτη φορά καταγράφηκε επιστημονικά η παρουσία του ενδιάμεσου φύλου, και αναπτύχθ..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ - ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ Location: ΜΕΤΖΙΚΩΦ ΓΙΑΝΝΗΣ
Χρησιμοποιώντας μολύβια με ευφράδεια πινέλου και κεντώντας με λιγοστό χρώμα τέμπερας το χαρτί, ο Γιάννης Μετζικώφ, βασιζόμενος σε προσωπική μακροχρόνια έρευνα, έπλασε 200 και πλέον περίτεχνα σχέδια ανθρώπων και παραδοσιακών φορεσιών, χαρίζοντάς μας ένα πανόραμα ακριβών κειμηλίων από το παρελθόν του ..
85.86€ 95.40€
Χωρίς ΦΠΑ:81.00€
ΨΗΓΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ. ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ. ΛΑΪΚΑ ΓΝΩΜΙΚΑ
-10 %
Brand: ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ Location: ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ Λ.
Τα «Ψήγματα Λαϊκής Σοφίας της Βισαλτίας», που παρουσιάζονται και αναλύονται σ’ αυτό το βιβλίο, είναι φράσεις που αντλήθηκαν από την απεραντοσύνη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Βισαλτίας και καταγράφονται στο γλωσσικό της ιδίωμα. Είναι παροιμίες, παροιμιώδεις φράσεις και λαϊκά γνωμικά, όπου φ..
11.25€ 12.50€
Χωρίς ΦΠΑ:10.61€
Ο ΣΤΡΑΤΟΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΙΣΛΕΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
-10 %
Brand: ΑΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Location: ΓΚΛΙΑΤΗ - ΧΑΣΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ
Αν και δεν ήταν ούτε Μεσογείτης, ούτε Αρβανίτης, ο Χρίστος Ενισλείδης (1895-1985) αγάπησε τα χωριά της Αττικής και την Ιστορία τους περισσότερο κι από τη γενέτειρά του την Αθήνα. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε μια μεσοπολεμική πενταετία που υπηρέτησε δάσκαλος στην Κερατιά (Κερατέα). Ο έρωτας ήταν κεραυνοβό..
14.31€ 15.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.50€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 53 (3 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.