Menu
Your Cart

Ιστορία της Τέχνης

Βιβλία για τη ιστορία της τέχνης από την αυγή του πολιτισμού ως της μέρες μας. Ανακαλύψτε τον κόσμο της τέχνης με ένα βιβλίο από το Docu !

ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ
-10 %
Brand: ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ Location: ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Ο Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1903. Μεγαλώνοντας στο Χατζηκυριάκειο, βίωσε την πρώιμη περίοδο της πορείας και της εξέλιξης του «πειραιώτικου» ρεμπέτικου. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε και η μουσική του πορεία τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπο..
13.36€ 14.84€
Χωρίς ΦΠΑ:12.60€
A THING OF BEAUTY : TRAVELS IN MYTHICAL AND MODERN GRE
-10 %
Brand: FABER & FABER Location: Peter Fiennes
A THING OF BEAUTY : TRAVELS IN MYTHICAL AND MODERN GRE, FABER & FABER..
12.58€ 13.98€
Χωρίς ΦΠΑ:11.87€
ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ 4ΟΣ-15ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
-10 %
Brand: ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ Location: ΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Αντικείμενο της ανά χείρας μελέτης είναι η Κοσμική Αρχιτεκτονική (και Τέχνη) στο Βυζάντιο (4ος-15ος αιώνας). Μελετώνται έργα της ανακτορικής αρχιτεκτονικής, έργα δημόσιου χαρακτήρα, γλυπτός διάκοσμος σε πλατείες, αλλά και έργα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Η βυζαντινή αισθητική γοητεύει ακόμη και..
57.24€ 63.60€
Χωρίς ΦΠΑ:54.00€
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
-10 %
Brand: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το πα­ρόν βι­βλίο απο­τε­λεί συλ­λο­γή δο­κι­μί­ων που αφο­ρούν σε δε­κα­έ­ξι από τα πιο ση­μα­ντι­κά βι­βλία της Ιστο­ρί­ας της Τέ­χνης, δη­μο­σι­ευ­μέ­να τον εικο­στό αιώ­να. Έχο­ντας ως συγ­γρα­φείς τους κο­ρυ­φαί­ους με­λε­τη­τές και επι­με­λη­τές, τα δο­κί­μια επα­νε­ξε­τά­ζουν αυτά ..
16.20€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.28€
ΜΕΤΑΚΛΑΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
-10 %
Brand: ΗΡΟΔΟΤΟΣ Location: ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Π.
Υπάρχουν ελληνιστικά στοιχεία στην πρωτοχριστιανική ζωγραφική; Επιβιώνουν ιδέες της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στη χριστιανική ναοδομία; Πώς προσέλαβε ο πρώιμος χριστιανισμός τη μετακλασική λογοτεχνία; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που η παρούσα μελέτη αξιώνει να προσεγγίσει διερευνητικά. Στο παρό..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ DESIGN
-10 %
Brand: ΚΑΚΤΟΣ Location: ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Η όποια ιδέα θέλει να σχεδιάσει ένα αντικείμενο, πρέπει να λάβει μορφή, και βέβαια για έναν λειτουργικό σκοπό. Νά ποια είναι η κεντρική φιλοσοφία ύπαρξης του ντιζάιν, ακόμη κι αν τα όποια δημιουργηθέντα αντικείμενα έχουν ασυνήθιστη κι ατυπική μορφή, ακόμα κι αν ανατρέπουν την όποια συνηθισμένη καθημ..
10.49€ 11.66€
Χωρίς ΦΠΑ:9.90€
ΤΟ ΜΠΑΟΥΧΑΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - Η ΝΕΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
-10 %
Brand: ΚΑΠΟΝ
Το 2019 εορτάστηκαν σε όλο τον κόσμο τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Μπάουχαους στη Βαϊμάρη. Η σχολή, στα 14 χρόνια της τρικυμιώδους πορείας της, είχε καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του γούστου και της μοντέρνας αισθητικής του 20ού αιώνα. Ωστόσο, δεν υπήρξε μόνο μια σχολή σκέψης για ..
52.47€ 58.30€
Χωρίς ΦΠΑ:49.50€
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ
-10 %
Brand: ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ Location: BEAUMONT ÉMILIE
Τώρα τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο των τεχνών. Οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν τις διάφορες μορφές τέχνης και πώς εξελίχθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Μέσα από απλά κείμενα, πολύχρωμη εικονογράφηση και εντυπωσιακές φωτογραφίες τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σπουδαία καλλιτεχνικά αριστο..
10.71€ 11.90€
Χωρίς ΦΠΑ:10.11€
ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΧΝΗ Η ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ
-10 %
Brand: ΠΛΕΘΡΟΝ Location: ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Πολλοί δεν θα ενδιαφερθούν γι' αυτό το βιβλίο λόγω της εκκωφαντικής εξειδίκευσης που χαρακτηρίζει την εποχή μας (και όλα αυτά πέρα από το περίπου σαφώς ορισμένο σύμπαν των «Καλών Τεχνών»): οι ειδικοί της φωτογραφίας διαβάζουν μόνο βιβλία για τη φωτογραφία, οι ειδικοί των κόμικς για τα κόμικς... Οι φ..
36.00€ 40.00€
Χωρίς ΦΠΑ:33.97€
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΦΡΑΓΙΔΟΓΡΑΦΙΑ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΚΑΝΑΚΗ Location: ΤΣΟΥΓΚΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι.
Η Βυζαντινή Σφραγιδογραφία είναι ένας κλάδος της ιστορικής επιστήμης συγγενής προς τη Νομισματική. Αντικείμενο της μελέτης της είναι οι μολύβδινες σφραγίδες ή μολυβδόβουλλα που παρήχθησαν και χρησιμοποιήθηκαν κατά τους Βυζαντινούς αιώνες (4ος-15ος αιώνας). Ο επιστημονικός αυτός κλάδος έχει λάβει μεγ..
10.49€ 11.66€
Χωρίς ΦΠΑ:9.90€
ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ
-10 %
Brand: ΟΣΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ Location: ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΘΗ
Αφιερωμένο στους γονείς μου, στον σύζυγο και τον μονάκριβο γιο μου, στη δίδυμή μου αδελφή και σε όλη την οικογένειά μου, που στάθηκαν θετικοί αρωγοί και χορηγοί ενθάρρυνσης, για την αξιοποίηση του ταλέντου μου!..
13.36€ 14.84€
Χωρίς ΦΠΑ:12.60€
ΥΣΤΕΡΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 1150-1450
-10 %
Brand: ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ Location: ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.
Το ανά χείρας βιβλίο συνιστά απότοκο ανάγκης για ορθολογική ταξινόμηση και (δι)ερμηνεία των εικαστικών φαινομένων στην μεσαιωνική Ανατολική Ευρώπη, Μικρά Ασία και Εγγύς Ανατολή, ήτοι στο πολιτικό σχήμα που ονομάζουμε, μάλλον συνοπτικώς, Βυζάντιο. Τούτο διότι σπανίζουν στην επιστημονική βιβλιογραφία ..
52.47€ 58.30€
Χωρίς ΦΠΑ:49.50€
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ
Γεννημένη από μια παγκόσμια νεοκλασική και ρομαντική έξαρση, η νέα Αθήνα αναδύθηκε ως πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους μεγαλοσχήμων και «τλημονεστάτη»· και πορεύτηκε μέσα από τις πολλαπλές αναταράξεις του 19ου αιώνα υπό το βάρος του ιερού της βράχου και στην περιφέρεια του οικουμενικού ελληνισμού..
18.13€ 20.14€
Χωρίς ΦΠΑ:17.10€
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ
-10 %
Brand: ΟΣΕΛΟΤΟΣ Location: ΠΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ, ΠΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, ΟΣΕΛΟΤΟΣ..
27.00€ 30.00€
Χωρίς ΦΠΑ:25.47€
ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ HE IS DEAD AND HE IS GOING TO DIE
-10 %
Brand: FUTURA Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ποιος άλλος εγκαλεί το άτομο εκτός από το νόμο; Μα «φυσικά» ο θάνατος, η θνητότητα του υποκειμένου. Η ανάπτυξη του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής συγκρότησε ένα υποκείμενο που έχει εσωτερικεύσει το άγχος του προσωπικού θανάτου. Με την εδραίωση της εμπορευματικής κοινωνίας, εδραιώνεται ταυτόχρονα κα..
9.54€ 10.60€
Χωρίς ΦΠΑ:9.00€
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ
-10 %
Brand: ΔΙΟΠΤΡΑ Location: ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Ακούμε συχνά γύρω μας φράσεις όπως «αυτός είναι μοντέρνος», «ντύνεται μοντέρνα», «έχει μοντέρνα συμπεριφορά», ή ακόμα για έναν πίνακα, «αυτό είναι μοντέρνα ζωγραφική». Τελικά, όμως, τι σημαίνει ο όρος «μοντέρνος»; Η απάντηση θα μας απασχολήσει σ’ αυτό το βιβλίο. Αλλά πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να τονί..
10.98€ 12.20€
Χωρίς ΦΠΑ:10.36€
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 3. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ
-10 %
Brand: 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ Location: ΤΣΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 3. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ, ΤΣΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΑΓΛΑΙΑ, 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ..
13.50€ 15.00€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
Εμφάνιση 1 έως 17 από 17 (1 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.