Menu
Your Cart

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: MAZOWER MARK
Στα χρόνια της εξάντλησης και της καταπίεσης που ακολούθησαν την ήττα του Ναπολέοντα το 1815, μία ήταν η υπόθεση που ηλέκτρισε αναρίθμητους ανθρώπους στον κόσμο: η ελευθερία της Ελλάδας. Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του κορυφαίου Βρετανού ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ αναπλάθει ένα από τα πιο συναρπαστικ..
33.39€ 37.10€
Χωρίς ΦΠΑ:31.50€
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΑΙΑΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο Θεστορίδης, ο ποιητής της Φώκαιας, είναι αντιμέτωπος με ένα αδυσώπητο δίλημμα: ή θα προδώσει τη λυρική του τέχνη συνθέτοντας το έπος που του έχει παραγγείλει ο ανελέητος άρχοντας Υψήνορας για να δοξάσει τα ανδραγαθήματά του, ή θα καταλήξει σκλάβος στα πλοία του. Απρόσμενα, βρίσκεται στο δρόμο του ..
10.49€ 11.66€
Χωρίς ΦΠΑ:9.90€
ΔΕΚΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
Ένα κορίτσι, μόνο σε μιαν ακτή. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που άρχισε ο πόλεμος, που τώρα τέλειωσε. Όσοι έζησαν έφυγαν κι έμεινε πια μόνον εκείνη. Αλλά δεν είναι μόνη. Γιατί υπάρχουν ολόγυρα οι θεοί και προπαντός ο Απόλλωνας, ο εχθρός της, που θέλει να της πάρει το μόνο που της απέμεινε, τη ..
9.54€ 10.60€
Χωρίς ΦΠΑ:9.00€
ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μπορεί κανείς να υπερβεί τον ντετερμινισμό με μια αλοιφή για τις πληγές; Τι θα γινόταν αν δεν σταματούσε η βροχή; Θα βούλωναν οι τρύπες του πολιτισμού μας ή θα γινόμασταν ελεύθεροι ξανά; Ποιος κρατάει το κόκκινο πιπέρι και γιατί η ελεύθερη βούληση έχει μικροσκοπικά αχαμνά; Σε αυτά τα ερωτήματα (και ..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ- ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
O συλλογικός τόμος περιλαμβάνει είκοσι κείμενα που βασίζονται σε πρωτότυπες εργασίες στον πεδίο της βίας κατά των γυναικών και της έμφυλης βίας. Στην πρώτη ενότητα, «Νόμοι και πολιτικές», περιλαμβάνονται εργασίες που εξετάζουν κριτικά το νομοθετικό πλαίσιο για τις βασικές μορφές βίας κατά των γυναι..
19.08€ 21.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.00€
SAPIENS - ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: HARARI YUVAL NOAH
Μήπως πριν από 12.000 χρόνια εμείς οι άνθρωποι πέσαμε σε μια παγίδα από την οποία δεν ξεφύγαμε ποτέ; Πώς οι χόμο σάπιενς μετατράπηκαν από νομάδες σε έποικους και, με την Αγροτική Επανάσταση, άλλαξαν για πάντα τον κόσμο; Πώς άρχισαν να δουλεύουν όλο και περισσότερο, χωρίς να εξασφαλίζουν μια καλύτερη..
23.85€ 26.50€
Χωρίς ΦΠΑ:22.50€
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: MACHIAVELLI NICCOLO
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, MACHIAVELLI NICCOLO, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ..
20.99€ 23.32€
Χωρίς ΦΠΑ:19.80€
Η ΑΘΕΑΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΒΑΙΟΥ ΝΤΙΝΑ
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια προσέγγιση της πόλης μέσα από την αθέατη, μη αμειβόμενη και υποτιμημένη εργασία των γυναικών. Η εργασία αυτή, που επιτελείται ως «αγάπη, προσφορά και φροντίδα», καθιστά την πόλη και επιμέρους περιοχές της χώρο βιώσιμο και βιωμένο, στον οποίο εγγράφονται κύκλοι επένδυσης ..
14.31€ 15.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.50€
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΝΑΤΑΝ ΜΠΕΝΗΣ
Η ετυμολογία του ονόματος Μωυσής (Μωύς) σημαίνει «Αυτός που σώθηκε από το νερό», παραπέμποντας στη διάσωση του Μωυσή όταν ήταν μωρό στα νερά του Νείλου. Παρομοίως ο ήρωας του βιβλίου σώθηκε όχι από το νερό αλλά από το Άουσβιτς. Όμως έχει σημασία από πού σώζεται κανείς; Το βιβλίο αφηγείται την ιστορ..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: BLAKE NICHOLAS
Ο αναγνωρισμένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Φρανκ Κερνς σχεδιάζει τον τέλειο φόνο – ένα φόνο που θα διαπράξει ο ίδιος. Σκοπεύει να σκοτώσει τον ασυνείδητο οδηγό που έγινε η αιτία θανάτου του μικρού παιδιού του. Όταν όμως το υποψήφιο θύμα του βρίσκεται νεκρό και ο Κερνς είναι ο κύριος ύπο..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
ΓΕΛΑΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΠΛΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ Δ.
Eκατοντάδες λήμματα, περί τις 600 σπάνιες φωτογραφίες, χιλιάδες χρόνια (ειπωμένης κι ανείπωτης) γελαστικής ιστορίας - ατυχήματα, τα (Εν Γέν.). Ατυχή συμβάντα, παθήματα. Αν είναι των άλλων (και όχι δικά μας), τότε γελάμε μέχρις δακρύων ενίοτε, με ορισμένα απ’ αυτά. Αν, πάλι, είναι δικά μας τότε γελ..
15.26€ 16.96€
Χωρίς ΦΠΑ:14.40€
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΛΙΟΥΜΠΕΝ ΚΑΡΑΒΕΛΟΦ, Ο ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΝΑΞΙΔΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη νεωτερική και συνθετική προσέγγιση του ιδεολογικού προφίλ του Βαλκάνιου διανοούμενου-επαναστάτη του 19ου αιώνα, ο οποίος ανήκει στην ιδιαίτερη κατηγορία των ατόμων που συνέβαλαν καθοριστικά στη διάχυση και επικράτηση των ιδεών της νεωτερικότητας και στη συνακόλο..
17.17€ 19.08€
Χωρίς ΦΠΑ:16.20€
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΙΔΩΜΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΚΡΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η αφήγηση του βίου και της πολιτείας του Βυζαντινού Μανδαρίνου, του Μιχαήλ Ατταλειάτη, αποτελεί προσπάθεια να διαθλαστούν μέσα από την προσωπική εμπειρία ενός οφικιαλίου, ενός μέλους του δικαστικού σώματος της Ρωμανίας – της πολιτείας αυτής που εμείς αποκαλούμε Βυζάντιο – τα πορίσματα πρόσφατης έρευ..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο όρος «αναδυόμενες τεχνολογίες» επιχειρεί να καταδείξει ότι η ιστορία της τεχνολογίας δεν συνιστά μία εξελικτική διαδικασία. Η επινόηση ενός νέου εργαλείου, τεχνικής ή μέσου θέτει μεν ως αρχικό στόχο την ικανοποίηση δεδομένων αναγκών και την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, ταυτόχρονα όμως φέρνει..
18.13€ 20.14€
Χωρίς ΦΠΑ:17.10€
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 1974-2019
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Η οικονομική κρίση της δεκαετίας του 2010 έστρεψε την προσοχή της κοινής γνώμης, των δημοσιογράφων και των πολιτικών στους οικονομολόγους, οι οποίοι κλήθηκαν να εντοπίσουν τα αίτια και τους τρόπους υπέρβασης της κρίσης, απέκτησαν μεγαλύτερη δημοσιότητα και κύρος και βρέθηκαν στην κορυφή της πολιτική..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: STRAUSS BOTHO
Ο Ρίχαρτ Σρούμπεκ, ένας Βερολινέζος βιβλιοπώλης στα τριάντα του, εισέρχεται σε μια καταστροφική περίοδο της ζωής του. Η Χάννα, τον έχει αφήσει και ο Ρίχαρτ δεν ξέρει γιατί. Εσωστρεφής, εγωιστής και τρομερά εξαρτημένος, είναι σίγουρος ότι εκείνη θα γυρίσει, ίσως και μόνο επειδή δεν μπορεί να ζήσει χω..
7.63€ 8.48€
Χωρίς ΦΠΑ:7.20€
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΘΗΝΑ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΘΟΥΡ
Αθήνα 1932 Όταν ένας Ελβετός μεγιστάνας επισκέπτεται την Ελλάδα με σκοπό τη συγκάλυψη ενός μυστικού, η περιέργεια ενός μοναχού κορυφώνεται. Τι είναι το πέπλο που κάποιοι μανιωδώς ψάχνουν; Τι κρύβει η Τράπεζα της Ελλάδος; Τι ρόλο παίζει ένα οικείο σύμβολο; Αθήνα 2009 Η Αριάδνη επιστρέφει στην Αθήνα..
14.31€ 15.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.50€
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ
Ο ουρανός της παλάμης είναι ένα σπονδυλωτό αφήγημα, με οκτώ ιστορίες που διασταυρώνονται στη σημερινή Αθήνα. Τα πρόσωπα είναι άλλοτε πρωταγωνιστές και άλλοτε κομπάρσοι στις ιστορίες των άλλων. Από την καθημερινή μάχη για την επιβίωση που δίνουν δεν λείπουν η συμπόνια κι η αλληλεγγύη, ακόμα κι όταν τ..
11.45€ 12.72€
Χωρίς ΦΠΑ:10.80€
Η ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
Οι αποκαλούμενες φαινομενολογικές/υπαρξιακές φιλοσοφίες, τις οποίες ακολουθούμε εδώ στους πολύ διαφορετικούς δρόμους όπου βάδισαν, υπήρξαν προϊόν μιας ερωτηματικής ανθρωπολογίας και μιας αγωνίας όλο και πιο διάχυτης στον εικοστό αιώνα – τη στιγμή που ο άνθρωπος, καταβαραθρωμένος απότομα μετά τη θρια..
16.22€ 18.02€
Χωρίς ΦΠΑ:15.30€
ΕΠΟΠΤΗΣ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-10 %
Brand: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Location: ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ
Ο Μπιλ φοβόταν. Ήταν ενήλικος. Δεν είχε την απάντηση. Και φοβόταν πολύ. Ήξερε να διακρίνει τις ποιότητες του φόβου. Υπήρχε ο φόβος να μη σε πιάσει η μαμά μετά από μια μικρή αταξία. Ο φόβος να μην αποκαλυφθεί ότι αντέγραψες στο διαγώνισμα. Ο φόβος της αποτυχίας. Ο φόβος να σε απορρίψει η παρέα σου (ά..
12.40€ 13.78€
Χωρίς ΦΠΑ:11.70€
Εμφάνιση 1 έως 20 από 62 (4 Σελ.)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies κατά την διάρκεια της περιήγησή σας.